• Big Story

    Στον αέρα η σωτηρία Μουλόπουλου στο ΔΟΛ! Υποβάλλεται αίτημα ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία άμεσα!

    • NewsRoom


    Στον αέρα είναι η… σωτηρία Μουλόπουλου στον ΔΟΛ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες προχωρούν στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής σε διαδικασίας ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία του Οργανισμού! Μάλιστα, έχουν προτείνει – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – ως ειδικό διαχειριστή την εταιρία Grant Thornton.

    Ειδικότερα, από χθες όλοι στο χώρο των MEDIA (αλλά και ο πολιτικός κόσμος), ασχολούνται με την απόφαση του ΔΟΛ να δώσει τα “κλειδιά” στον Βασίλη Μουλόπουλο της Αυγής. Ο τελευταίος, μάλιστα, από σήμερα αποτελεί… παρελθόν από την κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η διεύθυνση τον έβγαλε από την ταυτότητα…

    Όλα, όμως, δεν είναι και τόσο… ρόδινα! Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τραπεζικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η κατάθεση της αίτησης, σήμερα, αποτελεί μονόδρομο καθώς δεν έχει εμφανιστεί αξιόπιστη πρόταση σωτηρίας της επιχείρησης επισημαίνοντας με νόημα ότι ουδείς μπορεί να βασίζεται σε θεωρητικές προσεγγίσεις διάσωσης που περιλαμβάνουν εμπλοκή Σαββίδη και Μπόμπολα. Μάλιστα, δεν μπαίνουν στο κόπο ούτε να… σχολιάσουν όσα λέγονται και γράφονται περί “κουρέματος” που θα φτάσει το 70%-80% των δανείων που βαραίνουν τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη για να πουληθεί σε θεωρητικούς επενδυτές.

    Όπως ο καθείς καταλαβαίνει, η υποβολή της αίτησης διαδικασίας ειδικής εκκαθάρισης αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές δυσχέρειες στα Μέσα Ενημέρωσης που έχει υπό τον έλεγχό του ο ΔΟΛ και κυρίως στις εφημερίδες Νέα και Βήμα.  Και αυτό διότι μέχρι να εκδοθεί απόφαση δεν θα υπάρχει τραπεζική χρηματοδότηση της εταιρίας για να καλύψει τις ανάγκες της.

    Δηλαδή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υπαγωγής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη που μεταξύ άλλων εκδίδει τις εφημερίδες «το Βήμα» και «τα Νέα» σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, μπορεί να απαιτηθεί ένα δίμηνο, σε ακραία περίπτωση ακόμη και τρεις μήνες.

    Η τελευταία εξέλιξη οδηγεί “αυτομάτως” στην διακοπή της καθημερινής κυκλοφορίας των Νέων και τη διατήρηση μόνο εβδομαδιαίων εκδόσεων του Βήματος και των Νέων.

    Τέλος και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο Ειδικός Εκκαθαριστής στο ΔΟΛ θα έχει εγκατασταθεί το αργότερο μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Είναι σίγουρο δε πως αναμένεται να προχωρήσει σε κινήσεις όπως η περικοπή του κόστους ώστε να μπορεί να πουληθεί η εταιρία, κομμάτι κομμάτι καθαρή βαρών και βιώσιμη σε επενδυτή…

    Από την ημέρα διορισμού του, ο ειδικός διαχειριστής έχει προθεσμία 12 μηνών για να ολοκληρώσει την εκκαθάριση, ενώ με τον διορισμό του μπορεί να ξεκινήσει πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που είναι σε καθεστώς εκκαθάρισης προκειμένου η εταιρεία -εν προκειμένω ο ΔΟΛ- να μην οδηγηθεί σε απαξίωση.



    ΣΧΟΛΙΑ