• Big Story

    ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Ο Τούρκος ΓΕΕΘΑ με «φουσκωτό» στα Ίμια! (video – pics)

    • NewsRoom


    Έγινε και αυτό! Σήμερα, πραγματοποιήθηκε προσέγγιση δύο φουσκωτών με Τούρκους κομάντος και μιας πυραυλάκατου στα Ίμια. Ωστόσο, η είδηση είναι αλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στο ΓΕΕΘΑ – προφανώς από το ελληνικό πολεμικό πλοίο που έκοψε το “βήχα” στους Τούρκους – σ΄ ένα από τα δύο φουσκωτά επέβαινε ο ίδιος ο Αρχηγός των Τουρκικών ΕΔ στρατηγός Ακάρ!

    Ίμια

    Ίμια

    Ίμια

    Τα φουσκωτά και η πυραυλάκατος έκαναν απλά ένα κύκλο γύρω από τα Ίμια και αποχώρησαν. Από ελληνικής πλευράς, στην περιοχή των Ιμίων κινούνταν η κανονιοφόρος «Κραταιός» η οποία κάλεσε την τουρκική πυραυλάκατο στο κανάλι 16, επισήμανε ότι το τουρκικό πολεμικό βρίσκεται σε ελληνική χωρική θάλασσα και ζήτησε την αποχώρηση του πλοίου στο οποίο επέβαινε ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Κατά πληροφορίες, το ίδιο μήνυμα εκ πέμφθηκε προς το τουρκικό πολεμικό πλοίο και από το παρατηρητήριο της Λέρου.

    Ίμια

    Ίμια

    Ίμια

    Αφού παρέμειναν για λίγα λεπτά κοντά στις βραχονησίδες Ίμια, η τουρκική πυραυλάκατος και τα δύο τουρκικά σκάφη αποχώρησαν από την περιοχή.

    Ωστόσο η παρουσία του Ακάρ δίνει άλλη βαρύτητα στην πρόκληση. Η οποία πάντως δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί γελοία.

    Πάντως, σε επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο στρατηγός Ακάρ, τονίζει σε δήλωσή του πως ο Τουρκικός Στρατός δρα πάντα με βάση τη φιλία και την ειρήνη για την προστασία των συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο.

    “Η επιμονή, η αποφασιστικότητα και οι προσπάθειες του Τουρκικού Στρατού για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας και του έθνους μας στην ξηρά, την θάλασσα και τον αέρα αυξάνονται” δήλωσε επίσης, ο Τούρκος στρατηγός.

    Στη ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως ο Χουλούσι Ακάρ, πριν μεταβεί στην περιοχή των Ιμίων με πλοίο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, είχε επιθεωρήσει νωρίτερα τη ναυτική βάση Aksar…

    Δείτε και τα βίντεο:

    https://youtu.be/F2G9B_xL_-I

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές έως τον Μάιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντ. Τραμπ: Στα «σκαριά» το σχέδιο εξόντωσης του ISIS

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η Ελλάδα κινδυνεύει απ’ την παρακμή»



    ΣΧΟΛΙΑ