• Business

    Πλήρης επιβεβαίωση mononews για Λ. Μπόμπολα – Τι απαντάει στον Καλλιτσάντση για τον Ελλάκτωρα

    Λεωνίδας Μπόμπολας, ΕΛΛΑΚΤΩΡ


    Πλήρης επιβεβαίωση του mononews αποτελεί η απάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ελλάκτωρ, Λεωνίδα Μπόμπολα, στον Αναστάσιο Καλλιτσάντση, η οποία κυμαίνεται σε ήπιους τόνους, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Είναι κρίμα προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα να βάζουν σε κίνδυνο, έναν από τους λίγους πνεύμονες ανάπτυξης που έχουν απομείνει στη χώρα».

    Λίγο νωρίτερα το monοnews είχε μεταδώσει ότι ο ισχυρός άντρας της Ελλάκτωρ, Λ. Μπόμπολας, δεν επρόκειτο να απαντήσει επί της ουσίας στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αναστάσιος Καλλιτσάντης και με την οποία ζητάει να αποχωρήσουν οι κ.κ Μπόμπολας και Κούτρας από τον Ελλάκτωρα. Για την ακρίβεια, το mononews έγραψε στις 19:04 ότι η πλευρά του Λεωνίδα Μπόμπολα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ανοίξει σήμερα τα χαρτιά της για το τι θα πράξει στη γενική συνέλευση στις 29 Ιουνίου, πως θα απαντήσει δηλαδή στην πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση. Επι της ουσίας ο ίδιος απαντάει στον έτερο μέτοχο της Ελλακτωρ ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. 

    Πράγματι, πριν από λίγο δημοσιοποιήθηκε η εξής ανακοίνωση:

    «Ο Όμιλος Ελλάκτωρ, αποτελεί για την Ελλάδα Εθνικό κεφάλαιο, έχοντας υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στις υποδομές και κατασκευάσει πλήθος σύνθετων έργων, σηματοδοτώντας έναν πυλώνα ανάπτυξης και δημιουργίας για την Χώρα.

    Σήμερα εργάζονται σ’αυτόν χιλιάδες εργαζόμενοι, στην Ελλάδα και στις περισσότερες από 25 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

    Είναι κρίμα προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα να βάζουν σε κίνδυνο, έναν από τους λίγους πνεύμονες ανάπτυξης που έχουν απομείνει στη Χώρα.

    Τόσα χρόνια δημιουργούμε έργα και αξίες, βασιζόμενοι στην σκληρή δουλειά, στο μοναδικό ανθρώπινο δυναμικό και στην εκπληκτική τεχνογνωσία που διαθέτουν οι Εταιρείες του Ομίλου. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, παραμένοντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης στη διαχείριση των καθημερινών ζητημάτων του Ομίλου,  προστατεύοντας την περιουσία των Μετόχων, τους εργαζόμενους και το συμφέρον της  ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

    Λεωνίδας Μπόμπολας

    Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ»

    Καλλιτσάντσης: Νέο ΔΣ χωρίς Μπομπολα & Κούτρα

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης η πλευρά Καλλιτσάντση προχώρησε σε κίνηση- έκπληξη, προκειμένου να αρθεί το διοικητικό αδιέξοδο στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ,  «για να κατορθώσει ο όμιλος  να προσφέρει εκ νέου μακροπρόθεσμη αξία στους μετόχους του», προχώρησαν οι κ.κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης και Δημήτριος ΚαλλιτσάντσηςΟι δύο μέτοχοι του ομίλου προτείνουν την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και την τοποθέτηση νέων μελών, μεταξύ των οποίων και ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

    Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «αναγνωρίζοντας τις θεμελιώδεις διαφορές με τους άλλους βασικούς μετόχους σχετικά με τη στρατηγική, την οργάνωση και την εταιρική διακυβέρνηση του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, οι κ.κ. Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης, υπέβαλαν σήμερα την παραίτησή τους από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. και του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. αντίστοιχα, ενώ κατέθεσαν επισήμως αίτημα για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. από τους μετόχους κατά την επικείμενη Τακτική Γενική Συνέλευση της 29ης Ιουνίου 2018”.



    ΣΧΟΛΙΑ