• Big Story

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Ποιοι έχουν βάλει στο στόχαστρο το αφεντικό της Εθνικής; Τα media η ο SSM;

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ετών 51. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΕ


    Φεύγει η μένει ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης; Εντείνεται πλέον η φημολογία για το ενδεχόμενο αποχώρησης του αφεντικού της Εθνικής δημιουργώντας ένα κλίμα «εξόδου» για τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας. Με την Λούκα Κατσέλη να πέφτει θύμα του νομοθετικού πλαισίου που επέβαλαν οι Θεσμοί και αποδέχθηκε η κυβέρνηση, παραμένει ασαφές που βασίζονται οι πληροφορίες για τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, ο οποίος πάντως σχεδόν εξαρχής, από την ανάληψη των καθηκόντων του, δέχθηκε πυρά καταρχάς από την ίδια την κυβέρνηση, όπως και από μέσα ενημέρωσης. Εσχάτως και στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα υπό την πίεση των Θεσμών, υπάρχουν πληροφορίες ότι επίκειται η αντικατάστασή του, και με την συναίνεση των δανειστών.

    Ο τεχνοκράτης Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, χαμηλών τόνων και αποστασιοποιημένος από τα κομματικά επιτελεία, δεν έγινε αποδεκτός από μέρος της κυβέρνησης όταν αποδείχθηκε ότι δεν επρόκειτο να δώσει την συγκατάθεσή του σε ενέργειες με κομματικό χαρακτήρα. Είναι ενδεικτικό ότι λίγους μόνο μήνες μετά την εκλογή του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου δέχθηκε κριτικές από μέσα ενημέρωσης φίλα προσκείμενα στο ΣΥΡΙΖΑ.

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης και ορισμένα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης, με συγκεκριμένη ατζέντα και μεγάλη επιρροή, δεν βρήκαν σημείο επαφής μαζί του, με αποτέλεσμα να επιχειρούν ευθύς εξαρχής την αποδόμησή του. Η θέση του επικεφαλής της Εθνικής «τραβά» δεκάδες αιτούμενους πάσης φύσεως ρουσφέτια. Ειδικά σε μια περίοδο που επιχειρηματίες βρίσκονται στην ανάγκη να συνεννοηθούν με τις τράπεζες για θέματα επιβίωσης των επιχειρήσεων τους, τα παράπονα είναι πολλά.

    Την ίδια στιγμή, η περικοπή στο διαφημιστικό budget της Eθνικής «χτύπησε» ευθέως στο πρόσωπο του CEO της ΕΤΕ αφού στα αιτήματα από ισχυρούς του κλάδου απάντησε by the book και με βάση τις αποφάσεις των αρμόδιων επιτροπών της τράπεζας. Ενδεχομένως το συγκεκριμένο γεγονός να εξόργισε κάποια media τα οποία και υποστηρίζουν την αποχώρηση του από την θέση του στην Εθνική.

    Είχε παγώσει

    Η φημολογία περί αποχώρησης του κ. Φραγκιαδάκη στις αρχές του έτους «πάγωσε» και επανέρχεται εκ νέου το τελευταίο διάστημα με αφορμή το μπαράζ αλλαγών στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών εξαιτίας του νόμου που εφαρμόζεται σταδιακά ως τον Σεπτέμβριο. Το μεγαλύτερο «θύμα» είναι η Λουκά Κατσέλη, η οποία αποχωρεί λόγω της σχέσης με την πολιτική ενώ τα δύο τρίτα των δ.σ. και των επιτροπών αντικαθίστανται επίσης με αλλοδαπούς κατά κύριο λόγο αφού το νομοθετικό πλαίσιο «ποινικοποιεί» συλλήβδην όσους έχουν σχέση με το ελληνικό banking τα τελευταία χρόνια.

    Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, ο οποίος έχει περάσει από εξετάσεις στον SSM με επιτυχία, θεωρείται από πηγές της τραπεζικής αγοράς ότι είναι πιθανό να μην αποφύγει το κυνήγι μαγισσών που γίνεται από τον SSM με την ανοχή, ή και την συναίνεση της κυβέρνησης, που ιδεοληπτικά θεωρεί ότι οι τραπεζίτες παραμένουν εχθροί, ειδικά δε όταν δεν κάνουν τα χατίρια τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/polis-chatziioannou-simfonia-tis-safe-bulkers-tin-royal-bank-scotland/63060

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/vaso-kinti-kaftiriazi-ti-apofasi-tou/63067



    ΣΧΟΛΙΑ