• Τράπεζες

    Ποιοι είναι οι υποψήφιοι επενδυτές για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Attica Bank

    Ρουμελιώτης

    Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Πρόεδρος της Attica Bank


    H Pimco, το Oaktree, το Ellington, η Aldridge και το Abu Dhabi Investment Council (ADIC), είναι τα πέντε δυνητικά ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank έως του ποσού των 197,7 εκατ. ευρώ που μπαίνει στην κρίσιμη φάση.

    Οι συζητήσεις που είναι σε πλήρη εξέλιξη αναμένεται να οριστικοποιηθούν στα μέσα Ιουνίου παράλληλα με τη διαδικασία τιτλοποίησης χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 700,5 εκατ. ευρώ, που προωθεί η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής.

    Δεν αποκλείεται ο ενδιαφερόμενος επενδυτής να συμμετάσχει ταυτόχρονα στις δύο διαδικασίες, επιτυγχάνοντας το διπλό στόχο της ιδιωτικοποίησης της τράπεζας και της εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου των κόκκινων δανείων.

    Η συμμετοχή ξένων επενδυτών θα γίνει μέσα από την κατανομή των αδιάθετων μετοχών πρώτα, σε όσους υφιστάμενους μετόχους έχουν ασκήσει το σύνολο των δικαιωμάτων τους και έχουν δηλώσει και δεσμεύσει τα αντίστοιχα ποσά και τα υπόλοιπα σε υφιστάμενους ιδιώτες ή και νέους επενδυτές – μετόχους.

    Στο πλαίσιο της αύξησης θα εκδοθούν μέχρι 659.902.228 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας 0,30 η κάθε μία.

    Σημειώνεται ότι η περίοδος άσκησης των προτιμησιακών δικαιωμάτων για τη συμμετοχή στην αύξηση των παλαιών μετόχων, έληξε την Παρασκευή και μέσα από αυτή τη διαδικασία συγκεντρώθηκαν περί τα 90 εκατ. ευρώ.

    Στο αρχικό στάδιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή αυτό για τους υφιστάμενους μετόχους συμμετείχε ο ΕΦΚΑ με το ποσό των 70 εκατ. ευρώ, το ΤΜΕΔΕ καθώς και ένας αριθμός μικρομετόχων (free float). Αντίθετα στην αύξηση δεν συμμετείχε το ΤΑΠΙΛΤΑΤ που κατείχε ποσοστό 7,91% και η ΕΥΔΑΠ, που κατείχε 3,91%, με συνέπεια την απαξίωση των κεφαλαίων που είχαν τοποθετήσει, καθώς οι μετοχές τους γίνονται diluted.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νόμος Κατσέλη: Όλες οι αλλαγές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Σπυρίδης: Ο «τυφώνας» που… σάρωσε (και) το «Υγεία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μινωικές Γραμμές: Πρώτα το deal με την Attica, μετά οι κρίσιμες αποφάσεις…



    ΣΧΟΛΙΑ