• Big Story

    Ο Ταγματάρχης φέρνει τους νεοδημοκράτες στη νέα ΕΡΤ (Κοττάκης, Γαβρά) και διώχνει τους συριζαίους

    • NewsRoom

    Λάμπης Ταγματάρχης


    Μετά την επεισοδιακή απομάκρυνση του Σταύρου Καπάκου από τη θέση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ, τη θέση του ανέλαβε ο Παναγιώτης Τσούτσιας. Οι προσθήκες όμως του Μανώλη Κοττάκη και της Πηνελόπης Γαβρά φιλοδοξούν να αποτελέσουν το μεγάλο άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα δημόσια τηλεόραση.

    Μανώλης Κοττάκης και Πηνελόπη Γραβρά είναι γνωστό ότι πρόσκεινται πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία. Η κ. Γραβρά μάλιστα, υπήρξε διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, με απόφαση του τότε Προέδρου της Ευάγγελου Μεϊμαράκη και ο Μανώλης Κοττάκης μεταξύ άλλων, έχει υπάρξει αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, ενώ συμμετείχε στον ομαδικό τόμο “Αγώνας Ιδεών” με κείμενα για την Κεντροδεξιά, που επιμελήθηκε η πρώην υπουργός κ. Μαριέττα Γιαννάκου.

    Στο σχεδιασμό της η ΕΡΤ1 περιλαμβάνει μία απογευματινή εκπομπή, που θα αποτελεί μία μεικτή παραγωγή ΕΡΤ και ιδιωτικής εταιρείας. Στην εκπομπή αυτή θα αναλύονται τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, με τη συμμετοχή των Δημήτρη Τρίμη, Μανώλη Κοττάκη, Σεραφείμ Κοτρώτσου, Γιώργου Καπόπουλου, Αναστασίας Γιάμαλη, Πηνελόπης Γαβρά και Νίκου Παναγιωτόπουλου.

    Ωστόσο, η επιλογή των προσώπων είναι που εγείρει πληθώρα ερωτηματικών για τις “τηλεοπτικές” κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μία ενδεχόμενη τηλεοπτική εξιλέωση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για το επικείμενο “μαύρο” στα κανάλια που δεν πήραν άδεια θα μπορούσε να αποτελέσει το άλλοθι της κυβέρνησης για το νόμο Παππά;

    Και εάν όχι, ποιός ο λόγος προώθησης συγκεκριμένων προσώπων που πολιτικά δεν ανήκουν στο ίδιο μήκος κύματος με τους κυβερνώντες; Ειδικά, με μία δημόσια τηλεόραση, της οποίας τα χαμηλά νούμερα, όπως ανέφερε η διοίκηση της ΕΡΤ, ήταν και η αιτία απομάκρυνσης του Σταύρου Καπάκου.

    Στ. Καπάκος, Δ. Τσακνής, Λ. Ταγματάρχης
    Στ. Καπάκος, Δ. Τσακνής, Λ. Ταγματάρχης

    Τα υπονοούμενα του Στ. Καπάκου

    Ο ίδιος μάλιστα ο Στ. Καπάκος σε επιστολή του προς τους εργαζομένους η οποία έφερε τον τίτλο «ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΜΟΡΦΩΘΗΝ ……» αφήνει σαφείς αιχμές για τη διοίκηση της ΕΡΤ. “Η δημοσιογραφία δεν είναι τάγμα νεοσυλλέκτων…” λέει χαρακτηριστικά ενώ η αναφορά του “Ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές. Kαταλαβαινόμαστε τώρα…” ήταν αυτή που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη.

    Η επιστολή του Στ. Καπάτου έχει ως εξής:

    “Αγαπητοί συνάδελφοι,

    Επί 17 μήνες δώσαμε μαζί έναν δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα. Πήραμε την ΕΡΤ από τα συντρίμμια και την κρατήσαμε όρθια.
    Κερδίσαμε όλοι μαζί τη μάχη της ενημέρωσης σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της πολυτάραχης περιόδου ( εκλογές – δημοψήφισμα, επίσκεψη Πάπα , επίσκεψη Πούτιν, διαπραγμάτευση, τρομοκρατικά χτυπήματα , προσφυγικό , Ολυμπιακοί Αγώνες, Σύνοδοι κορυφής, ΒΡΕΧΙΤ και άλλα πολλά).

    Η δημοσιογραφία δεν είναι τάγμα νεοσυλλέκτων….

    Όπως είπε ένας μεγάλος του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού «η συνείδησή μας παραμένει αδιάψευστος κριτής , αρκεί να μην την έχουμε δολοφονήσει» και θέλω να πιστεύω ότι μόνο λίγες γρατσουνιές έχω στη συνείδησή μου.

    Άλλοι όμως αποδεικνύονται μικροί έως και μοιραίοι.

    Ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές. Kαταλαβαινόμαστε τώρα….

    Σταύρος Καπάκος”.

    Λάμπης Ταγματάρχης
    Λάμπης Ταγματάρχης

    Η απάντηση του Λάμπη Ταγματάρχη

    Βέβαια, με την αποχώρησή του Στ. Καπάκου, σύμφωνα με πηγές, αποκαλύφθηκε το παρασκήνιο των πολύ κακών σχέσεων μεταξύ αυτού και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη, ο οποίος απάντησε άμεσα στις κατηγορίες του Στ. Καπάκου.

    “Για να παραμείνει η συνείδησή του μόνο με “λίγες γρατζουνιές”, πρέπει με το χέρι στην καρδιά να απαντήσει:
    – Πώς είναι δυνατόν ένα στέλεχος, ακόμα κι αν αυτό είναι ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, να αρνείται να εφαρμόσει πρόγραμμα που έχει εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο;
    – Τέλος, πρέπει να διευκρινίσει τι εννοεί με τη φράση “ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι για δουλειές”. Ας μας εξηγήσει γιατί σιωπούσε επί 17 ολόκληρους μήνες και εν τέλει έκανε την καταγγελία – λάσπη μετά την αποπομπή του.
    Γιατί δεν βρήκε λέξη να πει για όλα αυτά στο Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο κλήθηκε για να εκθέσει τις απόψεις του, ή δεν τα κατήγγειλε στον αρμόδιο εισαγγελέα;
    Αν ο κ. Καπάκος “θέλει να μην δολοφονήσει τη συνείδησή του”, υπάρχει χρόνος.

    Υ.Γ. “Μικρά και μοιραία” ήταν τα νούμερα των δελτίων ειδήσεων των οποίων προΐστατο και τα οποία δεν μπόρεσε να βελτιώσει.”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγάλη αγωνία του ΑB. Οι τακτικές του Λεωνίδα Βρεττάκου για να κρατήσει τα μερίδια αγοράς που απέκτησε

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ρελάνς Σαββίδη στην Coca Cola για τη “Σουρωτή”. Το μυστικό της οικογένειας Δαυίδ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 



    ΣΧΟΛΙΑ