• Big Story

    Ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία-Στους 84 οι νεκροί της επίθεσης (video)


    Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία, στην περιοχή της Νίκαιας. Ένα λευκό φορτηγό έπεσε πάνω σε ανθρώπους, μεταξύ αυτών και παιδιά, που ήταν συγκεντρωμένοι για να δουν τη γιορτή των πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας. Η επίθεση συνέβη στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, σε μια περιοχή εξαιρετικά δημοφιλή στους τουρίστες αλλά και στους ντόπιους.

    Μέχρι στιγμής, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 84, ενώ αναμένεται ο αριθμός αυτός να ξεπεραστεί. Οι τραυματίες υπολογίζονται στους 120. Ο οδηγός του φορτηγού, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν Γάλλος, κάτοικος της Νίκαιας, τυνησιακής καταγωγής και ηλικίας 31 ετών. Μάλιστα, ενώ σκότωνε όποιον έβρισκε μπροστά του πατώντας τον με το φορτηγό του, πυροβολούσε  κατά του πλήθους. Να σημειωθεί πως το φορτηγό ήταν γεμάτο με όπλα και χειροβομβίδες.

    Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ βρισκόταν στην Αβινιόν, όταν συνέβη το χτύπημα. Αμέσως επέστρεψε στο Παρίσι, προκειμένου να μεταβεί στο υπουργείο Εσωτερικών και θα συντονίσει την ομάδα που συστάθηκε για την αντιμετώπιση τέτοιων κρίσεων. Ο πρόεδρος ήρθε σε επαφή με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Μανουέλ Βαλς και τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

    gallia 2

    gallia 5gallia 6gallia 7gallia 3 gallia

    gallia 4

    Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα από τον ISIS, αφού κανένας δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη. Όμως, όλα δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Όλος ο κόσμος παρακολουθεί συγκλονισμένος τα γεγονότα, ενώ η Γαλλία θα πρέπει για ακόμα μια φορά να μαζέψει τα συντρίμμια της, ειδικά μετά την τελευταία τρομοκρατική επίθεση, που συνέβη στο κέντρο του Παρισιού λίγους μήνες πριν.



    ΣΧΟΛΙΑ