• Τράπεζες

    Ποιος είναι ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης των γραφείων της ΛΑΕ που βγαίνουν σε πλειστηριασμό

    Λαφαζάνης

    Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)


    Σε πλειστηριασμό για συνολική οφειλή 300.000 ευρώ βγάζει αύριο η Eurobank 14 γραφεία που βρίσκονται στον 8ο όροφο του Μεγάρου Φέξη, που βρίσκεται επί της οδού Πατησίων στον αριθμό 14.

    Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας Δ.Μ. πήρε, το 2008, δάνειο από την τράπεζα 300.000 ευρώ, το οποίο σταμάτησε να εξυπηρετεί από το 2011, με αποτέλεσμα το δάνειο να βγει σε οριστική καθυστέρηση από το 2013. Την τελευταία 5ετία, μάλιστα, όσες προσπάθειες κι αν έγιναν από την πλευρά της τράπεζας για ρύθμιση της οφειλής έπεσαν στο κενό, καθώς ο επιχειρηματίας ζητούσε κούρεμα της τάξης του 80%.

    «Σε καμία δεν μπορεί να κουρευτεί ένα δάνειο που έχει εμπράγματες εξασφαλίσεις», λένε στο mononews.gr πηγές της τράπεζας.

    Να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας κατέθεσε, την προηγούμενη εβδομάδα, αίτηση ανατροπής της κατάσχεσης στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας πόνταρε ότι τα γραφεία του δεν θα βγουν σε πλειστηριασμό επειδή τα νοικιάζει στον πρόεδρο της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη

    Όπως αναφέρουν στο mononews.g πηγές της τράπεζας, η Eurobank έχει επικοινωνήσει με τον κ. Λαφαζάνη και τον έχει διαβεβαιώσει ότι δεν έχει καμία διαφορά μαζί του και ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί κανονικά τα γραφεία.

    Να σημειωθεί ότι ο κ. Δ.Μ., που έχει πανεπιστημιακά φροντιστήρια για υποψηφίους που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ κλπ., λειτουργεί κανονικά την επιχείρησή του σε άλλα γραφεία, στην Ακαδημίας, ενώ ανάλογη επιχείρηση και γραφεία διατηρεί και στη Θεσσαλονίκη.

    Σημειώνεται, επίσης, ότι τα γραφεία που βγαίνουν σε πλειστηριαμσό αύριο δεν είναι η μοναδική του περιουσία, καθώς διαθέτει ακόμη 940 τμ σε κτήριο επί της Πατησίων και Βερανζέρου και άλλα 540 τμ γραφεία στην Κάνιγγος, ενώ στο Ε9 του υπάρχουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως ένα οικόπεδο 6 στρεμμάτων, ένα διαμέρισμα κλπ.

    Τέλος, σημειώνεται ότι ανάλογες αξιώσεις εναντίον του επιχειρηματία έχουν εγείρει τόσο το Δημόσιο όσο και ιδιώτες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πελάτες δύο ταχυτήτων δημιουργούν οι τράπεζες: Πώς ξεχωρίζουν τους κακοπληρωτές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δυναμική επανεκκίνηση πλειστηριασμών από αύριο



    ΣΧΟΛΙΑ