• Οικονομία

    Αναστέλλονται όλοι οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία μέχρι το τέλος Ιανουαρίου

    πλειστηριασμοί


    Εκσυγχρονισμό της διαδικασίας των πλειστηριασμών ζητούν οι συμβολαιογράφοι και προχωρούν στην αναστολή όλων των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία Αττικής, Αιγαίου και Δωδεκανήσων, από αύριο μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου.

    Παρά την πρόσφατη ψήφιση των μέτρων για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων (προβλέπεται αυτόφωρη διαδικασία για όσους ασκούν βία σε συμβολαιογράφους και όσους παρακωλύουν την διεξαγωγή πλειστηριασμών, είτε αυτοί διεξάγονται σε Ειρηνοδικεία, είτε ηλεκτρονικά σε συμβολαιογραφικά γραφεία), οι συμβολαιογράφοι επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους. Διεκδικούν αυτή τη φορά πιο γρήγορες διαδικασίες για τους επισπεύδοντες που επιθυμούν ηλεκτρονικό αντί φυσικού πλειστηριασμού.

    Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

    “Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου του, αλλά και τους νόμιμα συμμετέχοντες ότι αναστέλλεται η διαδικασία των φυσικών πλειστηριασμών, που έχουν προγραμματισθεί για αύριο και μέχρι 31.1.2018.

    Η απόφαση σχετίζεται με την εν εξελίξει νομοθετική διαδικασία εκσυγχρονισμού της διεξαγωγής των πλειστηριασμών, νομοθετική διαδικασία που κρίνεται κατεπείγουσα ενόψει της ολοκλήρωσης της 3ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκλειστικό: Στην e-πλατφόρμα των συμβολαιογράφων και οι πλειστηριασμοί του Δημοσίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης των γραφείων της ΛΑΕ που βγαίνουν σε πλειστηριασμό



    ΣΧΟΛΙΑ