• Big Story

    Τέλος χρόνου: Πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού επέστρεψε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

    • NewsRoom
    κουφοντίνας


    Μετά την 48ωρη άδεια που πήρε για πρώτη φορά, ο Δημήτρης Κουφοντίνας επέστρεψε στις φυλακές του Κορυδαλλού σήμερα, Σάββατο, μιάμιση ώρα νωρίτερα από το προβλεπόμενο όριο, το οποίο ήταν 12 το μεσημέρι.

    Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τον γιο του Έκτορα, ο «Λούκας» της 17Ν έδωσε το «παρών» στην πύλη των φυλακών μιάμιση ώρα πριν τη λήξη της άδειάς του. Αν και ευδιάθετος, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί. Τον συνόδευαν ο γιος του και η Αγγελική Σωτηροπούλου.

    κουφοντίνας

    Ο Δημήτρης Κουφουντίνας έφυγε από το σπίτι του στον Βαρνάβα Αττικής στις 9 παρά τέταρτο το πρωί του Σαββάτου και στις 10:30 πέρασε των κατώφλι των φυλακών.

    Σημειώνεται ότι ο 11 φορές καταδικασμένος σε ισόβια Κουφοντίνας έχει το δικαίωμα μετά από 60 ημέρες να ζητήσει νέα άδεια, και μάλιστα οι ημέρες που θα δικαιούται θα αυξάνονται με το πέρασμα του χρόνου.

    «Δικαιούται κάθε 60 μέρες να κάνει αίτηση για χορήγηση άδειας», είχε δηλώσει η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ. Μάλιστα την πρόθεσή του να ζητήσει νέα άδεια έπειτα από 60 ημέρες, επιβεβαίωσε το πρωί ο ίδιος ο Δημήτρης Κουφοντίνας μιλώντας σε δημοσιογράφο έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Κουφοντίνα «ραντεβού σε 60 ημέρες;» με τον τελευταίο να απαντάει «ναι».

    κουφοντίνας κουφοντίνας

    Ο Κουφοντίνας είχε υποβάλει και στο παρελθόν αιτήματα για άδεια, αλλά είχαν απορριφθεί. Tην Πέμπτη, δεκαπέντε χρόνια μετά τη σύλληψη και τη φυλάκισή του, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για δολοφονίες της οργάνωσης 17Ν, πέρασε το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού, για να αναπνεύσει έστω για 48 ώρες τον αέρα της ελευθερίας.

    Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ο Κουφοντίνας πληροί τις προϋποθέσεις για την χορήγηση άδειας, καθώς όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή.

    Με βάση τους όρους της άδειάς του, τις δυο αυτές ημέρες που βρισκόταν εκτός φυλακής, ο Κουφοντίνας παρουσιαζόταν δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. κουφοντίνας

    Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

    Η άδεια προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων από την αντιπολίτευση με τη Ντόρα Μπακογιάννη να εξαπολύει πυρά κατά του υπουργού της Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.

    Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε «σοκαρισμένος πολίτης που παρακολουθεί τον μεγαλύτερο δολοφόνο της χώρας, το πιστόλι της “17 Νοέμβρη”, να βγαίνει από τη φυλακή» και προσέθεσε ότι, «Ο Κουφοντίνας δηλώνει αμετανόητος. Είναι ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών. Καλεί νέους ανθρώπους να γίνουν δολοφόνοι. Αυτό επιβραβεύουμε σήμερα; Ζητώ μια ξεκάθαρη τοποθέτηση για το θέμα».

    Στο θέμα αναφέρθηκαν και οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τη Φώφη Γεννηματά να δηλώνει ότι η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα προκαλεί το δημόσιο αίσθημα.

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως «η Δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική, όχι όμως και με αυτούς που συνεχίζουν να υπερασπίζονται και να προπαγανδίζουν δολοφονικές πράξεις».

    Έντονη η αντίδραση από ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Τουρκία

    Η αποφυλάκιση του «Λουκά» της 17Ν ξεσήκωσε αντιδράσεις άνευ προηγουμένου στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, αλλά και από χώρες που είχαν θύματα της 17Ν, όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και η Τουρκία, προκάλεσε η 48ωρη άδεια, που έλαβε ο αρχιεκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης Δημήτρης Κουφοντίνας.

    Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ουάσιγκτον εκφράζει την σοβαρή ανησυχία της, τονίζοντας πως ήδη ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα μετέφερε τις ανησυχίες της χώρας στην Κυβέρνηση.

    Ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, μέσω Twitter είχε δηλώσει:

    «Προσθέτω τη φωνή μου σε εκείνες από όλο το ελληνικό πολιτικό φάσμα που εκφράζουν τη λύπη τους για την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών να αφήσει ελεύθερο έναν καταδικασμένο τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της «17Ν»

    Οι δημοκρατίες μας στηρίζονται σε ανεξάρτητους δικαστικούς θεσμούς, ωστόσο η εν λόγω άδεια ατιμάζει την μνήμη των θυμάτων και των οικογενειών τους».

    Τι έκανε τις ημέρες της άδειάς του

    Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά την έξοδό του από τη φυλακή, μετέβη στο σπίτι του στο Βαρνάβα και πέρασε εκεί μαζί με τη σύζυγό του και τον γιο του Έκτορα το διήμερο της άδειάς του.

    https://www.youtube.com/watch?v=lYfNxV5JUMs

    Δημήτρης ΚουφοντίναςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλεξία Μπακογιάννη: Πώς χειρίστηκε την άδεια Κουφοντίνα – «Ξαναζείς τον τρόμο»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: 59χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά την ανιψιά του (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Μητσοτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας για τον Καμμένο



    ΣΧΟΛΙΑ