• Big Story

    Σκληρή απάντηση από την Πειραιώς στην Bασιλική Θάνου: Για τη συμπεριφορά της θα ελέγχεται

    • NewsRoom


    Σκληρή απάντηση δίνει η Πειραιώς στην Βασιλική Θάνου, μετά την παρέμβασή της κατά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, καλώντας την να απέχει από κάθε είδους παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

    Η ΝΔ αναφέρει για την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και νυν διευθύντρια του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού ότι «για τη συμπεριφορά της θα ελέγχεται από τα κόμματα και την κοινωνία».

    Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «η κυρία Θάνου ξεκίνησε τη δουλειά της με ιδιαίτερο ζήλο» και προσθέτει ότι «οφείλει από τη νέα της θέση, αντί να επιτίθεται σε πρώην συναδέλφους της, να ακούει και να σέβεται τις θέσεις των δικαστικών ενώσεων».

    Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΔ, ακολουθεί:

    «Η κυρία Θάνου ξεκίνησε τη δουλειά της με ιδιαίτερο ζήλο.

    Οφείλει, όμως, από τη νέα της θέση, αντί να επιτίθεται σε πρώην συναδέλφους της, να ακούει και να σέβεται τις θέσεις των δικαστικών ενώσεων.

    Είναι υποχρεωμένη να απέχει από κάθε είδους παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

    Για τη συμπεριφορά της, θα ελέγχεται από τα Κόμματα και την κοινωνία».

    «Δεν δικαιολογείται, με ακραία φρασεολογία και προς το ύφος και προς το περιεχόμενο. Ασφαλώς η ελληνική κυβέρνηση δεν φέρεται στους δικαστές όπως η κυβέρνηση της Πολωνίας».

    Νωρίτερα σε παρέμβασή της η κα. Θάνου καταφέρθηκε κατά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων λέγοντας πως «δεν δικαιολογείται, με ακραία φρασεολογία και προς το ύφος και προς το περιεχόμενο. Ασφαλώς η ελληνική κυβέρνηση δεν φέρεται στους δικαστές όπως η κυβέρνηση της Πολωνίας».

    Ανεβάζοντας την ένταση, επιτέθηκε στο ΔΣ της Ένωσης: «Όχι μόνο δεν προστατεύουν το κύρος της Δικαιοσύνης αλλά δίνουν την εντύπωση ότι εμπλέκονται δικαστές σε κομματικά παιχνίδια. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε μεγάλο κύρος και με όλα αυτά συνεχώς κλονίζεται η αξιοπιστία της. Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα, την στάση αυτή δεν την συμμερίζεται η πλειοψηφία των δικαστών».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δριμεία επίθεση της Βασιλικής Θάνου κατά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δραγασάκης κατά Στουρνάρα: Αν ήθελε να επηρεάσει τις αγορές, μάλλον δεν τα κατάφερε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών: Να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις άδειες



    ΣΧΟΛΙΑ