• Big Story

    Πυρ ομαδόν: Η ΝΔ βρήκε τον τρόπο να πλήξει το «ηθικό πλεονέκτημα» του Τσίπρα


    Με «ρουκέτες» που εκτοξεύουν όλες οι πλευρές συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή υποθέσεις διαφθοράς. Τα ζητήματα διαπλοκής θεωρούνται ένα προνομιακό πεδίο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται όμως ότι εσχάτως αναδεικνύονται και ως κεντρική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας σε μία προσπάθεια να αμφισβητηθεί το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

    Το Μαξίμου αντιδρά με άρνηση αντιδρά στις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για συγκρότηση εξεταστικών επιτροπών στη Βουλή και τονίζει πως όλα αυτά γίνονται μεταξύ άλλων διότι η ανεργία συνεχίζει την πτωτική της τάση σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ενώ τα ελληνικά διετή και δεκαετή ομόλογα παρουσιάζουν αποκλιμάκωση με το ελληνικό χρηματιστήριο να σημειώνει άνοδο 30,71% από την αρχή του έτους.

    Για μεν την υπόθεση Καμμένου για την οποία το σχετικό αίτημα κατατέθηκε χθες από την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση επιμένει ότι πρόκειται για αντιπερισπασμό και μάλιστα σχολιάζει ότι δεν αφορά την σκοτεινή υπόθεση του πλοίου Noor 1 αλλά απλώς τις συνομιλίες του υπουργού Άμυνας με έναν ισοβίτη που απευθύνθηκε σ’ αυτόν. Για την ακρίβεια το Μαξίμου επιμένει ότι ο κ. Μητσοτάκης στοχοποιεί τον υπουργό Άμυνας κατ’ εντολή φίλων του επιχειρηματιών. Ο ίδιος δε ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης της μεγαλύτερης υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών των τελευταίων χρόνων και της δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας και στην δικαιοσύνη.

    Ο Καμμένος στην δήλωσή του δεν διστάζει δε να κατηγορήσει ευθέως την ΝΔ ότι προσπαθεί να συγκαλύψει τον επιχειρηματία κ. Ευάγγελο Μαρινάκη ρωτώντας τον πρόεδρο της ΝΔ «ποιο συγγενικό του πρόσωπο συστεγάζεται και συνεπιχειρεί» με τον εφοπλιστή.

    Η αξιωματική αντιπολίτευση επανέρχεται και ρωτά επίμονα το Μαξίμου γιατί ο κ. Τσίπρας αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών για το εάν γνώριζε τους διαλόγους και την σχέση του κ. Καμμένου με τον φυλακισμένο ισοβίτη. Σύμφωνα με την Πειραιώς η ΝΔ κάνει ό,τι μπορεί για να συσκοτίσει την δύσοσμη υπόθεση και τονίζει ότι ενδεικτικό της επιχείρησης συσκότισης είναι ότι ούτε ο υπουργός Ναυτιλίας ούτε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος έχουν διατάξει ΕΔΕ για τον αξιωματικό του Λιμενικού που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση. Με την προειδοποίηση πως όσες δεκαετίες και να γυρίσει πίσω σπέρνοντας τον διχασμό ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να αποφύγει το να έρθει όλη η αλήθεια στο φως.

    Η άλλη πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που επιθυμεί να καταθέσει η ΝΔ αφορά τις αποκαλύψεις του συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών Κιμ Γκλεν σύμφωνα με τις οποίες πράγματι το καλοκαίρι του 2015 ο τότε πολιτικός του προϊστάμενος Γιάνης Βαρουφάκης προετοίμαζε σχέδιο παράλληλου νομίσματος και κουπονιών. Και γι αυτήν την περίπτωση το Μαξίμου αρνείται οποιαδήποτε συναίνεση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχολιάζοντας μέσω κύκλων του πως «εάν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση ας κάνει όσες εξεταστικές θέλει».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαντά στον Πάνο Καμμένο: «Καήκατε, κ. Καμμένε, από τα θλιβερά σας καμώματα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μάκης Γιαννουσάκης καρφώνει ξανά τον Πάνο Καμμένο: Αυτός μου είπε «να δώσω» τον Β. Μαρινάκη 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκλειστικό: Ο Νίκος Παππάς δίνει το OK στο ΕΣΡ για τη δημοπρασία των 7 τηλεοπτικών αδειών



    ΣΧΟΛΙΑ