• Big Story

    Ο ISIS πίσω από το νέο μακελειό στο Λονδίνο

    Λονδίνο


    Την ευθύνη για τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων του ISIS, Άμακ.

    Οι τρεις δράστες, που έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, έχουν ταυτοποιηθεί σύμφωνα με τις Αρχές, ενώ βρετανικά μέσα μεταδίδουν και λεπτομέρειες. Μάλιστα, ένας εξ αυτών ήταν παντρεμένος, με δύο παιδιά και «κοινωνικός».

    Στο μεταξύ, δώδεκα πρόσωπα συνελήφθησαν στο ανατολικό Λονδίνο στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση. Σύμφωνα με την αστυνομία ένας άνδρας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθεί ουδεμία κατηγορία, όμως τέσσερις άνδρες και επτά γυναίκες παραμένουν υπό κράτηση βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

    Υποστηρικτές του ISIS πανηγυρίζουν στο διαδίκτυο

    Την ώρα που όλος ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, που άφησε πίσω της 7 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, υποστηρικτές του ISIS  πανηγυρίζουν στο διαδίκτυο.

    Μέσω ανώνυμων λογαριασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τζιχαντιστές δημοσιεύουν φωτογραφίες, εξυμνώντας τον Αλλάχ και το αιματοκύλισμα του Λονδίνου.

    Φανατικοί του τζιχάντ καλούν για νέες επιθέσεις κατά Ευρωπαίων πολιτικών κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού. Μάλιστα, ένα μήνυμα που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο αναφέρει πως «οι σταυροφόροι Βρετανοί ζουν σε κατάσταση φόβου. Που είναι τώρα το Μεγάλο σας Βασίλειο;».

    Άλλα μηνύματα αναφέρουν ότι «έρχονται οι μαύρες ημέρες που σας είχαμε υποσχεθεί», χαρακτηρίζοντας επίσης ως «σταυροφόρους» τους Ευρωπαίους πολίτες, καλώντας άλλους επίδοξους φονιάδες να συνεχίσουν το τζιχάντ στην Ευρώπη στο «όνομα του Αλλάχ».

    Στα κανάλια του Telegram, όπου χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές για την επικοινωνία τους, κυκλοφόρησε μία αφίσα που σοκάρει. Σε αυτή απεικονίζεταιένας άνδρας να κρατά στα χέρια του ένα μαχαίρι με αίματα, ενώ στο παρασκήνιο είναι φωτισμένη η Γέφυρα του Λονδίνου, όπου έγινε η επίθεση. «Εκδίκηση… Κανένας συμβιβασμός… Στην ασφάλεια των Μουσουλμάνων», έγραφε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Video ντοκουμέντο: Οι δράστες της επίθεσης στο Λονδίνο λίγο πριν την επίθεση στο Μπόροου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τραμπ «τα έβαλε» με τον μουσουλμάνο δήμαρχο του Λονδίνου για τη στάση του μετά την επίθεση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λονδίνο: 50 φορές πυροβόλησαν οι αστυνομικοί τους 3 δράστες – Κοντά στην ταυτοποίηση τους οι Αρχές



    ΣΧΟΛΙΑ