• Big Story

    Εισαγγελέας: Ενοχή Ανδρέα Γεωργίου για παράβαση καθήκοντος

    Ανδρέας Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

    Ανδρέας Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ


    Την ετυμηγορία τους για τον εάν ο Ανδρέας Γεωργίου, ως πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, διέπραξε παράβαση καθήκοντος ανακοινώνουν αύριο οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

    Ο εισαγγελέας πρότεινε σήμερα την ενοχή του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ο Ανδρέας Γεωργίου ήθελε να μετατρέψει την ΕΛΣΤΑΤ «σε ενός ανδρός αρχή».

    Όπως είπε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας, βάση του ιδρυτικού νόμου της ΕΛΣΤΑΤ ήταν υποχρεωτική η συνεδρίαση του ΔΣ μια φορά το μήνα και ο πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις του.

    Αντικρούοντας τον ισχυρισμό του πρώην επικεφαλής της Αρχής, για κλοπή των email του από τον τότε αντιπρόεδρο, ο εισαγγελέας τόνισε πως ο κ. Γεωργίου θα μπορούσε είτε να απέχει και να μην κρατάει ομήρους τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ καθώς αυτός ήταν «απλός συντονιστής-μαέστρος σε μια ορχήστρα που το κυρίαρχο όργανο ήταν το ΔΣ».

    «Όφειλε ως πρόεδρος να βρίσκεται πάνω από κάθε προσωπική διαφορά. Θα μπορούσε, αν ήθελε να υποβάλει, αίτηση εξαίρεσης του αντιπροέδρου», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

    «Υπήρχε έντονη ανάγκη εκείνη την περίοδο να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και να ακούει τις απόψεις τους. Παρέβη το σεβασμό στο νόμο και στην ομάδα, στη συλλογικότητα».

    Για τη διατήρηση της θέσης του και στο ΔΝΤ παράλληλα με την ΕΛΣΤΑΤ για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ο εισαγγελέας είπε: «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται».

    Με φωνές επιδοκιμασίας άκουσε το ακροατήριο την εισαγγελική πρόταση. «Ζήτω η Ελλάς», φώναξε.

    Η πρόεδρος του δικαστηρίου διέταξε προσπάθησε αρκετές φορές να επιβάλει την τάξη. «Δεν είμαστε εδώ πολιτική συγκέντρωση. Δεν κάνουμε σόου! Αν θέλετε να εκτονώσετε τα συναισθήματα σας να πάτε άλλου», είπε η πρόεδρος.

    Πρωτόδικα ο κ. Γεωργίου είχε αθωωθεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον δήθεν επικείμενο Εγκέλαδο στην Κρήτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κικίλιας: Η σιωπή του κ. Τσίπρα γίνεται ακόμη πιο ένοχη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς ο Βαρουφάκης ορίζει το μέλλον του Τσίπρα. Δεν τολμάει να κινηθεί νόμιμα ο πρωθυπουργός



    ΣΧΟΛΙΑ