• Big Story

    Αν αυτό δεν λέγεται διαπλοκή, πώς αλλιώς μπορούμε να το ονομάσουμε;

    Ιβάν Σαββίδης Αλέξης Τσίπρας

    Ιβάν Σαββίδης Αλέξης Τσίπρας


    Αν αυτό δεν λέγεται διαπλοκή, πώς αλλιώς μπορούμε να το ονομάσουμε; Πολλά στραβά μπορεί κανείς να καταλογίσει στον Πάνο Καμμένο, αλλά πρέπει να του αναγνωρίσουμε τουλάχιστον ένα καλό: όταν ανοίγει το στόμα του είναι αληθινός… οδοστρωτήρας που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Σήμερα, ας πούμε, σάρωσε μια και καλή το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ο νέος, ο ωραίος, ο αδιάφθορος, ο διαφορετικός, ο “καθαρός”, σε αντίθεση με τους παλιούς, διεφθαρμένους, ξεπεσμένους, “βρώμικους” πολιτικούς.

    Η “αποκάλυψη” αυτή έγινε στη διάρκεια της σημερινής έντονης συζήτησης στη Βουλή αναφορικά με την επίμαχη τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Δημητριάδη, η οποία παρέχει απαλλαγή αστικών ευθυνών για περιπτώσεις παραβιάσεων λαθρεμπορίου.

    Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα στην απόφαση του αρμόδιου υπουργού Δ. Παπαδημητρίου να κάνει αποδεκτή τη συγκεκριμένη τροπολογία, στηλιτεύοντας όχι μόνο την αντισυνταγματικότητα της απόφασης αυτής, αλλά και το γεγονός ότι η τροπολογία είναι “φωτογραφική” και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Χάρη στην επιμονή της αντιπολίτευσης, η τροπολογία δεν πέρασε στα “μουλωχτά”, όπως προφανώς θα ήθελαν στην κυβέρνηση, αλλά πήγε σε ονομαστική ψηφοφορία.

    Όμως κανείς δε μας έλεγε ποια ήταν αυτά τα “σκοτεινά” συμφέροντα που εξυπηρετούσε η συγκεκριμένη τροπολογία. Περιμέναμε πως θα το ακούγαμε από κάποιον βουλευτή της αντιπολίτευσης, αυτό θα ήταν άλλωστε το λογικό.

    Ιβάν Σαββίδης Αλέξης Τσίπρας
    Ιβάν Σαββίδης Αλέξης Τσίπρας

    Όμως το λογικό πάει… περίπατο όταν μιλάμε για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κι έτσι η αποκάλυψη αυτή ήρθε από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, που παίρνοντας το λόγο μετά την πρώτη “κοκορομαχία” Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή, τόλμησε να πει αυτό που μέχρι τότε ήταν… ταμπού: το όνομα του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, για τον οποίο άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι είναι η “πέτρα του σκανδάλου”.

    Εκπλήσσομαι από τη θέση της ΝΔ. Είναι μικρός ο κόσμος. Θα του έλεγα να ρωτήσει τους βουλευτές ΝΔ που εκλιπαρούσαν τον Ιβάν Σαββίδη το 2013 να πάρει τη ΣΕΚΑΠ. Ρωτήστε τον κ. Κεδίκογλου που εκλιπαρούσε να πάρει ο Σαββίδης τη ΣΕΚΑΠ. Γιατί δεν ρωτάτε βουλευτές της ΝΔ από τη Μακεδονία που εκλιπαρούσαν τον Σαββίδη;

    Τότε η ΝΔ είχε υποσχεθεί όχι μόνο διαγραφή παλιών προστίμων αλλά και ότι τα μηχανήματα που είχαν μπλοκάρει στα τελωνεία θα απελευθερώνονταν χωρίς πρόστιμα”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε έντονο ύφος ο Πάνος Καμμένος, “αποκαλύπτοντας” (είτε εσκεμμένα, είτε ακούσια) ότι οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης μέσω της τροπολογίας αυτής βαίνουν προς όφελος του Ρωσοπόντιου επιχειρηματία και της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, την οποία το 2013 εξαγόρασε η ρωσική εταιρεία Donskoy, που ανήκει στον όμιλο Agrokom του Ιβάν Σαββίδη.

    Εμμέσως πλην σαφώς, δηλαδή, όπως καταλαβαίνει κάθε εχέφρων άνθρωπος, έχουν παραδοχή ότι η επίμαχη τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρά “φωτογραφική” για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και τη συγκεκριμένη επιχείρηση και τα πρόστιμα που της είχαν επιβληθεί στο παρελθόν!

    Μετά από αυτήν την παραδοχή του Πάνου Καμμένου, ακόμα και ο τελευταίος που ενδεχομένως αμφέβαλλε πρέπει να πείστηκε πλέον πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο… αθώος όσο παρουσιάζεται, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κατά της διαπλοκής, αλλά απλώς κατά της “παλιάς” διαπλοκής, της διαπλοκής των “άλλων”, και επιχειρεί να στήσει μια καινούργια, προσκείμενη σε αυτόν διαπλοκή. Μιλάμε για μία απροκάλυπτη, ανατριχιαστική παραδοχή διαπλοκής, από αυτές που θα καταγραφούν στη Μαύρη Βίβλο των πιο ντροπιαστικών στιγμών στην ιστορία της Μεταπολίτευσης.

    Δεν ξέρουμε αν ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδιάστηκε ή περίμενε πως το όνομα του Ιβάν Σαββίδη θα ακουγόταν σήμερα στη Βουλή. Πάντως, γεγονός είναι ότι μετά την αποκάλυψη του Πάνου Καμμένου “αναγκάστηκε” να αναφερθεί και αυτός ονομαστικά στη ΣΕΚΑΠ, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

    «Η τροπολογία αυτή είναι οριζόντια και αφορά κάθε επιχείρηση, αφορά βεβαίως και τη ΣΕΚΑΠ αλλά όχι μόνο τη ΣΕΚΑΠ», είπε χαρακτηριστικά – αλλά δεν έπεισε κανέναν…

    Ο Μητσοτάκης τα έβαλε με τον Σαββίδη 

    Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του, με την κίνησή του αυτή, τα έβαλε με τον ισχυρό άνδρα της Θεσσαλονίκης. Δεν δίστασε να θέσει τις βάσεις για μια σύγκρουση διαρκείας με τον ολιγάρχη Ιβάν, ο οποίος φαίνεται να έχει ισχυρά ερείσματα και στο χώρο της… λαϊκής δεξιάς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ότι εννοεί όλα όσα κατά καιρούς έχει υποστηρίξει για την ανάγκη της θέσπισης κανόνων και στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιστροφή καταθέσεων. Η ΤτΕ λέει ότι αυξήθηκαν κατά 278 εκατ. οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ραγδαία αύξηση στα POS στο τέλος του 2017

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση κατέχει το «Χρυσό Μετάλλιο» των μνημονίων



    ΣΧΟΛΙΑ