• Big Story

    Το μεγάλο κόλπο της εφορίας – Κρυφά συνεργεία ελεγκτών κάνουν απόβαση σε Αιγαίο – Αργοσαρωνικό

    • NewsRoom
    χωριό


    Ένα μεγάλο κόλπο ετοιμάζουν οι επικεφαλής των ελεγκτικών κέντρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει κλειδωμένο αρχείο με 14.500 ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν σε Αιγαίο και Αργοσαρωνικό, με έμφαση προφανώς στις τουριστικές περιοχές.

    Η μυστικότητα ήταν τέτοια, που για πρώτη φορά στην λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, δεν θα γνωρίζει κανένας το πότε, το που και ποια συγκεκριμένα μαγαζιά θα αφορά ο έλεγχος. Το σχέδιο είναι απόρρητο και καλά προσεγμένο.

    Είναι γνωστό ότι μέχρι και σήμερα, πάντα οι έλεγχοι γίνονταν γνωστοί, με αποτέλεσμα να είναι όλοι σωστοί, μέχρι οι ελεγκτές να φύγουν από την εκάστοτε περιοχή

    Πλέον, όπως αναφέρει και η “Καθημερινή”, η ενημέρωση στους ελεγκτές θα γίνεται μόλις λίγες ώρες πριν τον έλεγχο των μαγαζιών – επιχειρήσεων, αν τα συνεργεία ελέγχου ξεκινούν από την πρωτεύουσα και μόλις λίγα λεπτά πριν, αν τα συνεργεία αυτά, είναι τοπικά.

    Φυσικά, μπορεί οι Αθηναίοι ελεγκτές να γνωρίζουν λίγες ώρες πριν τον τόπο προορισμού τους, αλλά δεν θα γνωρίζουν και ποια μαγαζιά θα επισκεφτούν. Έτσι, όπως αναφέρει ένα ανώτατο στέλεχος της φορολογικής διοίκησης, οι διαρροές θα περιοριστούν σημαντικά και φυσικά τα κέρδη για το Δημόσιο θα είναι πολλά περισσότερα.

    Πάντως, υπάρχει η γενικότερη εκτίμηση, ότι μετά και από την καμπάνια που έχει γίνει, οι περισσότεροι θα έχουν συμμορφωθεί έτσι και αλλιώς, αφού κανείς δεν θα ρισκάρει να κλείσει το μαγαζί του για 48 ώρες τουλάχιστον, με ορατό το ενδεχόμενο και των δέκα ημερών.

    Άλλη μία μεγάλη διαφορά σχετικά με το παρελθόν, είναι ότι αφού γίνει ο έλεγχος, αν εντοπιστούν παραβάσεις, τότε θα ξεκινήσει κάποιο άλλο συνεργείο να ελέγχει και την κατάσταση των προηγούμενων χρόνων, τα οποία θα είναι από τρία έως πέντε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λοβέρδος: «Ανάπτυξη με ΣΥΡΙΖΑ; Ούτε απ’ έξω δεν περνάει»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιτσιόρλας: «Υπάρχουν ευκαιρίες στην Ελλάδα για πολλούς επενδυτές»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Χαντζηνικολάου: Η χώρα χρειάζεται ξένες επενδύσεις



    ΣΧΟΛΙΑ