• Big Story

    Scorpios: Το «τσίμπημα» των 4.000.000 ευρώ, οι Γερμανοί και η Τουλούμ

    Scorpios

    Οι ιδιοκτήτες του beach bar με το χρυσό «τσίμπημα» Τόμας Χέιν – Μάριο Χέρτελ


    Το «Όταν έρχονται τα σύννεφα» του Μάνου Χατζιδάκι, ακούγεται λιγάκι «πειραγμένο» από τα ηχεία του Scorpios, λίγο πριν δύσει ο ήλιος. Εκατοντάδες πελάτες απολαμβάνουν τις μουσικές, ενώ Dom Perignon και Belvedere ανοίγονται σαν να μην υπάρχει αύριο στο beach bar που τινάζει την μπάνκα των εισπράξεων στον αέρα και φέτος.

    Κάτι που διαπίστωσαν και οι ελεγκτές της ΑΔΑΕ όταν πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο προ ημερών και διαπίστωσαν ότι το ΦΠΑ της επιχείρησης για τον μήνα Ιούλιο ανήλθε στο 1.000.000 ευρώ, ενώ οι εισπράξεις έφτασαν τα 4.000.000!

    Ποσά που ζαλίζουν σίγουρα, απόλυτα αναμενόμενα όμως για τους τρεις συνεταίρους που εμπνεύστηκαν το concept του Scorpios, τους Τόμας Χέιν, Μάριο Χέρτελ και Κλάους Σέντλιγκερ.

    Οι δύο πρώτοι λάτρεις της Μυκόνου, έτρεχαν για χρόνια το «Paradise» πριν μπλεχτούν με το project που άλλαξε για πολλούς τον χάρτη της διασκέδασης στην Μύκονο.

    Ο τρίτος είναι ιδιοκτήτης της Design Hotels και ο πρώτος τη τάξει μέτοχος σε έναν χώρο που σχεδιάστηκε με βάση ένα εξαιρετικό beach club στην Τουλούμ του Μεξικού.

    Το μυσταγωγικό event για το ηλιοβασίλεμα, τα πάρτι που κρατούν μέχρι αργά και κυρίως η αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάπου εξωτικά, έδωσαν από την αρχή μια τρελή ώθηση στο «Scorpios».

    Πέρυσι ο τζίρος της σεζόν έφτασε τα 14.000.000 ευρώ, φέτος και με βάση τα μέχρι τώρα νούμερα θα αγγίξει τα 20.000.000, περνώντας λένε κάποιοι το μέχρι πρότινος αδιαφιλονίκητο φαβορί που λέγεται Nammos.

    Ενδεικτικό παράδειγμα των παραπάνω είναι η τελευταία Κυριακή του Ιουλίου, όταν η κεντρική ταμειακή έγραψε 670.000 ευρώ εισπράξεις.

    Ήταν τέτοια η κίνηση που «κόλλησαν» τα POS της επιχείρησης αναγκάζοντας μπάρμεν και λοιπό προσωπικό να ουρλιάζει στους πελάτες «cash only please» δηλαδή μετρητά μόνο!

    Πέρυσι τα tips για τους εργαζόμενους άγγιξαν τα 800.000 ευρώ, ενώ ο πιο χαμηλός στην μισθολογική κλίμακα, ο βοηθός σερβιτόρου αμοίβεται με 3.200 ευρώ το μήνα.

    Πέρυσι δημιουργήθηκε μεγάλο θέμα με την διαμονή τους, αφού οι Γερμανοί ιδιοκτήτες είχαν στοιβάξει το προσωπικό σε κοντέινερ, φέτος όμως φρόντισαν να τους βρουν σπίτια στα οποία μένουν ανά τέσσερα άτομα.

    Οι τιμές είναι ανάλογες με τα γούστα του πελάτη. Το μπέργκερ κοστίζει 22 ευρώ, ένα φιλέτο σατομπριάν 250, ενώ υπάρχουν και τα prive τραπέζια, με ελάχιστη κατανάλωση 10.000 ευρώ.

    Αν πάντως θέλεις να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα μπορείς να ανοίξεις ένα γαλλικό ροζέ των 45 ευρώ το μπουκάλι και να αφεθείς στην μαγεία της συγκεκριμένης στιγμής, την οποία όλοι θέλουν να ζήσουν, εξ’ ου και το αδιαχώρητο που παρατηρείται.

    Ενδεικτικό της τρέλας, το «στήσιμο» που έφαγε ο Σερ Άντονι Χόπκινς και η παρέα του, ο οποίος αποχώρησε μοιράζοντας «fuck you» ως γνήσιος Άγγλος τζέντλεμαν, αφού περίμενε μισή ώρα όρθιος, στον μυσταγωγικό Scorpios, που προσγειώθηκε από την Τουλούμ και τα ερείπια των Μάγια στην Παράγκα της Μυκόνου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η μεγάλη απόβαση στην Μύκονο: Τι συζητούν Four Seasons, Hilton, Aman Resorts

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: To success story της Μυκόνου: Beach bar με έσοδα 4 εκ. ευρώ και 260 εργαζόμενους ασφαλισμένους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέτη Πέρκα για τη δεύτερη συναυλία του Ρέμου στο Nammos: To Λιμενικό έχει στείλει επιστολή να μην γίνει

     



    ΣΧΟΛΙΑ