• Big Story

    Σ. Παληός: Golden deals από τον εφοπλιστή – Πουλάει 7 containerships για 104 εκατ.

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, εφοπλιστής Diana Shipping


    H Diana Containerships, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Συμεών Παληός, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συνάψει συμφωνία πώλησης που θα της επιτρέψει να πουλήσει  μέχρι και επτά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του στόλου της.

    Η ναυτιλιακή αναμένεται να βάλει στα ταμεία της από την πώληση ένα ποσό κοντά στα 104 εκατομμύρια δολάρια.

    Για το κάθε πλοίο θα υπογραφούν ξεχωριστά μνημόνια συμφωνίας. Η πώληση και η αγορά των containers εξαρτάται αποκλειστικά από τον αγοραστή και με το αν θα επιλέξει να αποκτήσει κάποια επιπλέον χρηματοδότηση.

    Με αυτό τον τρόπο και ανάλογα με το επίπεδο  χρηματοδότησης που ενδεχομένως μπορεί να λάβει ο αγοραστής, ο αριθμός των containerships που θα πωληθούν μπορεί να είναι μικρότερος.  Αυτό δεν σημαίνει πως θα υπάρξει η οποιαδήποτε αλλαγή στην  τιμή που έχει συμφωνηθεί μεταξύ ναυτιλιακής και του αγοραστή.

    Η ναυτιλιακή αναμένει πως με βάση την παρούσα συμφωνία οι πωλήσεις των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2018. Το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση μπορεί να συμβεί κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

    Τα καθαρά έσοδα από την πώληση των containerships  θα χρησιμοποιηθούν από την ναυτιλιακή του κ. Παληού είτε για να εξοφλήσει χρέος, σύμφωνα με τις συμβάσεις πίστωσης που έχει υπογράψει με την  Diana Shipping και με την Addiewell Ltd. είτε για να χρηματοδοτηθούν νέες εξαγορές πλοίων.

    Πάντως δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως η εταιρεία, την οποία διαχειρίζεται ο κ. Παληός, θα προχωρήσει στην αγορά κάποιου container.  Και αυτό γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπίσει κάτι το οποίο να έχει κινήσει το ενδιαφέρον της.

    Ο πρόεδρος της ναυτιλιακής,  κ. Αναστάσιος Μαργαρώνης, σχολίασε ότι: «Πιστεύουμε ότι η συναλλαγή αυτή αντικατοπτρίζει τους ελκυστικούς όρους πώλησης των πλοίων στην τρέχουσα αγορά γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω τον ισολογισμό της εταιρείας και θα της επιτρέψει να ακολουθήσει στρατηγική επιλεκτικών εξαγορών σύγχρονων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: SHIPPING FOCUS: Παραδόθηκε η νέα προβλήτα πετρελαιοειδών στην Cosco

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: DryShips: Στα χέρια του Γ. Οικονόμου με 99,2 εκ. δολάρια το 69,5% της ναυτιλιακής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Χατζηιωάννου: Αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 75 εκατ. δολαρίων για τη Safe Bulkers

     



    ΣΧΟΛΙΑ