• Big Story

    Τάφος για τους Έλληνες η εφορία και ο Τσακαλώτος. Σοκ από τα νέα εκκαθαριστικά


    Καθώς και οι τελευταίοι… απρόθυμοι φορολογούμενοι σπεύδουν (ως συνήθως την τελευταία στιγμή) να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, το μέγεθος της καταστροφής που προκαλούν φέτος οι αυξημένοι φόροι σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και σε όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια, αρχίζει να διαφαίνεται. Και είναι πραγματικά τρομακτικό.

    Το πρώτο διάστημα αφού άνοιξε η εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, ο μέσος φόρος διαμορφωνόταν γύρω στα 800 ευρώ, όμως ήταν βέβαιο πως θα αυξανόταν σημαντικά, καθώς είθισται οι πρώτοι που σπεύδουν να υποβάλουν δηλώσεις κάθε χρόνο να είναι αυτοί που έχουν μηδενικά εκκαθαριστικά ή δικαιούνται επιστροφή. Και πράγματι, μέρα με τη μέρα αυτό το ποσό αυξάνεται, και σήμερα έχει ήδη ξεπεράσει τα 1.100 ευρώ, με προοπτική να ξεπεράσει και τα 1.500, αλλά ενδεχομένως και τα 1.800 ευρώ μέχρι τις 17 Ιουλίου, που λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων (αν φυσικά δε δοθεί και άλλη παράταση, κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς πάνω από 1,2 εκατομμύρια δηλώσεις εκκρεμούν).

    Δε χρειάζεται να ψάξει κανείς πολύ για να βρει το λόγο για την αύξηση αυτή. Οι φόροι που τα προηγούμενα χρόνια ήταν ήδη δυσβάσταχτοι, φέτος έχουν γίνει εξοντωτικοί και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αυξημένοι ακόμα και κατά 50% σε σχέση με πέρυσι! Μείωση αφορολογήτου, αύξηση των συντελεστών της εισφοράς αλληλεγγύης και αλλαγές στη φορολογική κλίμακα δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ φορολογικής επιβάρυνσης, έναν πραγματικό οδοστρωτήρα φόρων που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του.

    Και μη νομίζετε ότι αυτά αφορούν τους… πλούσιους, όπως διατείνεται η κυβέρνηση. Ακόμα και μισθωτοί με όχι ιδιαίτερα μεγάλες απολαβές καλούνται να πληρώσουν φέτος βαρύτερους φόρους, κάνοντάς τους να αναρωτιούνται αν αυτοί είναι οι “πλούσιοι” από τους οποίους υποσχόταν να τα πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

    Φυσικά, για αυτήν την κατάσταση δε φταίει ούτε ο… Σόιμπλε, ούτε το ΔΝΤ, ούτε η κακή μας η τύχη. Φταίνε οι χειρισμοί της κυβέρνησης, η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης που έφερε ακόμα πιο δυσβάσταχτα μέτρα και η φοροεισπρακτική λογική του υπουργείου Οικονομικών, που μοιάζει αποφασισμένο να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερες ληξιπρόθεσμες οφειλές από ταλαίπωρους φορολογούμενους, ώστε μετά να κατασχέσει με το ζόρι τις καταθέσεις και τους μισθούς τους, σαν κοινός τοκογλύφος…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημοσκόπηση MRB: Διψήφιο προβάδισμα για τη ΝΔ με 11,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαξίμου: Καμία απόφαση για έκδοση ομολόγου του ελληνικού δημοσίου εντός του επόμενου δεκαημέρου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρόταση εξεταστικής για Πάνο Καμμένο και Noor1 κατέθεσε η ΝΔ



    ΣΧΟΛΙΑ