• Business

    Σίριαλ με τη δέσμευση της περιουσίας της Προμηθευτικής: Τι υποστηρίζουν πηγές της εταιρείας

    • NewsRoom
    Ο Γιάννης Μασούτης, επικεφαλής της αλυσίδας Μασούτης

    Γιάννης Μασούτης, επικεφαλής της αλυσίδας Μασούτης


    Για άρση των δεσμεύσεων που είχαν επιβληθεί στην εταιρεία Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ κάνουν λόγο πηγές από την ίδια την Προμηθευτική και την εταιρεία Δ. Μασούτης ΑΕ, μετά τη σημερινή απόφαση του Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών, στον οποίο είχε κατατεθεί αυθημερόν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από την Προμηθευτική Τροφίμων.

    Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο «για αποκατάσταση των πραγμάτων».

    Η άρση αφορά κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία της Προμηθευτικής, καθώς και το σύνολο των τραπεζικών της καταθέσεων.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εταιρείες δηλώνουν αποφασισμένες να κινήσουν κάθε νόμιμη διαδικασία εναντίον όσων προσώπων- φυσικών και νομικών- διασύρουν τη φήμη τους.

    Την ίδια ώρα, ωστόσο, η δικηγορική εταιρεία του κ. Ν. Αγαπηνού υποστηρίζει ότι το δικαστήριο εξέδωσε νέα προσωρινή διαταγή με την οποία απέρριψε την αίτηση ανακλήσεως και διευκρίνισε ότι παραμένει η δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας για το ίδιο ποσό του 1.900.000 ευρώ.

    Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του κ. Ν. Αγαπηνού έχει ως εξής:

    Κατά της προσωρινής διαταγής που δέσμευσε την κινητή και ακίνητη περιουσία της ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΕ του ομίλου ΜΑΣΟΥΤΗ προς διασφάλιση απαιτήσεων εντολέων μας μέχρι του ποσού των 1.900.000€ υπεβλήθη από την αντίδικό μας αίτηση ανάκλησης.

    Η αίτηση ανάκλησης εκδικάσθηκε στον Πρόεδρο Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών σήμερα στις 14.00.

    Το δικαστήριο εξέδωσε νέα προσωρινή διαταγή με την οποία απέρριψε την αίτηση ανακλήσεως και διευκρίνισε ότι παραμένει η δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας για το ίδιο ποσό του 1.900.000€.

    Σημειωτέο ότι η ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΉ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ζητούσε με κύριο αίτημά της να ανακληθεί  ολοσχερώς η ισχύουσα προσωρινή διαταγή και με επικουρικό αίτημά της να περιοριστεί σε ένα συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό της ALPHA BANK, τον οποίο μάλιστα πίστωσε η ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ στις 19/09/2018 με το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

    Και τα δύο ανωτέρω αιτήματα απορρίφθηκαν καθ’ ολοκληρίαν και εξακολουθεί η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ για το ποσό των 1.900.00€.

    Προς αποτροπή ανακριβών διαδόσεων, οι αποφάσεις του Δικαστηρίου βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

    Ν.Αγαπηνός Δικηγορική Εταιρία

     

    Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο ημέρες έγινε γνωστό ότι, με προσωρινή διαταγή του προέδρου Υπηρεσίας, δεσμεύτηκε η κινητή και ακίνητη περιουσία της εταιρίας Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ που προσφάτως εξαγοράστηκε από τον όμιλο Μασούτη. Στη δέσμευση συμπεριλαμβανόταν και το σύνολο των τραπεζικών λογαριασμών της Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ.

    Η δέσμευση διετάχθη ύστερα από προσφυγή στο Δικαστήριο δύο εταιριών που διατηρούσαν απαιτήσεις ύψους περίπου 1.500.000 ευρώ κατά της ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ ΚΡΕΑΤΩΝ ΑΕ που ήταν η εταιρία που διαχειριζόταν τα κρεοπωλεία στα super market ιδιοκτησίας της Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ που έχει περάσει πλέον στον έλεγχο του ομίλου ΜΑΣΟΥΤΗ.



    ΣΧΟΛΙΑ