ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την αξιολόγηση της πιστοληπτικός ικανότητας της Ελλάδας, που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής, ανέβαλε χωρίς εξήγηση ο οίκος Moody’s. Επενδυτές και αναλυτές ανέμεναν την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά μία βαθμίδα, από «Β3» σε «Β2».
Στην τελευταία έκθεση του οίκου για την Ελλάδα, στις 24 Αυγούστου, η Moody’s είχε εστιάσει στον κίνδυνο να χαθεί το ανακτημένο έδαφος και η χώρα να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο Σίσυφο. Αν και δεν λείπουν οι εξωτερικές απειλές για την ανάκαμψη (όπως ο εμπορικός πόλεμος και η άνοδος του προστατευτισμού), η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύο σοβαρούς εσωτερικούς κινδύνους στο δρόμο για βιώσιμη επιστροφή στις αγορές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιες επιχειρήσεις ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στις τράπεζες για να ρίξουν τα επιτόκια τους
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Σφυροκόπημα» Fitch σε Τουρκία: Υποβάθμισε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της οικονομίας
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μπαράζ επαφών για τους Έλληνες τραπεζίτες στις Βρυξέλλες – Θετικές εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Economist: Παγκόσμιος «πόλεμος λιμανιών» με επίκεντρο τον Πειραιά και την Ελευσίνα – Στο παιχνίδι ΗΠΑ, Κίνα και μεγάλες επενδύσεις logistics
- Wall Street: Τι σημαίνει το ράλι κερδών σε Big Tech και τράπεζες παρά την αναταραχή στο πετρέλαιο
- Ινδικό δεξαμενόπλοιο φορτωμένο με LPG διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ
- Berkshire Hathaway: Θρίαμβος για τον Greg Abel στο α’ τρίμηνο – Ρεκόρ ρευστότητας και υπερδιπλασιασμός καθαρών κερδών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.