• Big Story

    Η μεγαλύτερη νύχτα για την Τράπεζα Αττικής. Σώθηκε στο παρά ένα από την εκκαθάριση μετά την παραίτηση Μακέδου


    Τελείωσε οριστικά από αντιπρόεδρος του ΔΣ της Αττικής ο Κώστας Μακέδος καθώς η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ ( μέτοχος της Αττικής)  μετά από μια νύχτα δίχως τέλος τον έπεισε να παραιτηθεί. Δεν φεύγω από αντιπρόεδρος της Τράπεζας Αττικής δήλωνε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ.

    Η συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ ξεκίνησε χθες στις 7 το απόγευμα και έληξε χωρίς απόφαση στις 03.15 το ξημέρωμα σήμερα. Στις 9 το πρωί συνεδρίασε εκ νέου το ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο ζήτησε την παραίτηση του προέδρου ( τελικά παραιτήθηκε)  και θα ορίσει τον αντικαταστάτη του προκειμένου να εγκριθεί η τοποθέτηση του από την επαναληπτική γενική συνέλευση που είναι σε λίγες ώρες. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.   Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας είχε απειλήσει ότι εάν δεν παραιτηθεί ο κ. Μακέδος από το ΔΣ της Αττικής θα διόριζε  επίτροπο στην τράπεζα (πιθανή εκκαθάριση)

    Θρίλερ η συνεδρίαση 

    Νωρίτερα όμως στη μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε στις 03.00 το πρωί τα  13 μέλη του ΔΣ προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να πείσουν τον κ. Μακέδο να υποβάλλει την παραίτηση του.

    Κάποιοι τον κατηγόρησαν ότι με τη στάση του βάζει σε κίνδυνο την τράπεζα και την περιουσία του Ταμείου. Του καταλόγισαν ευθύνη ότι λάμβανε τις αποφάσεις –για τα μέλη της διοίκησης  στην Αττικής- χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη της διοικούσας επιτροπής του ΤΣΜΕΔΕ.

    Ο κ. Μακέδος  αμετάπειστος αρνείτο να δώσει την παραίτηση.

    Σύμφωνα με πηγή που μετείχε στη συνεδρίαση:  

    Έγινε προσπάθεια   να λυθεί το θέμα συναινετικά με παραίτηση Μακέδου. Μέλη του ΔΣ που πρόσκεινται στη ΝΔ επέμεναν ότι θα πρέπει να φτάσουν στα άκρα, να μην παραιτηθεί ο Μακέδος, να μπει Επίτροπος στην τράπεζα «για να πέσει η κυβέρνηση».

    Μέλη του ΔΣ που πρόσκεινται στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επανέλαβαν τη θέση να «μας δώσουν πίσω τα κλεμμένα από το PSI».

    Οι ψύχραιμοι ζητούσαν να σωθεί η τράπεζα και η συμμετοχή του ΤΣΜΕΔΕ καθώς  μόνο στις ανακεφαλαιοποιήσεις  το ταμείο έχει επενδύσει 810 εκατ ευρώ στην Αττικής.

    «Φύγε, κατέστρεψες την τράπεζα και τώρα θα καταστρέψεις το ταμείο. Θα πας φυλακή», «Μας αγνόησες, έκανες του κεφαλιού σου χωρίς να ενημερώσεις και να έχεις εγκρίσεις από τα όργανα», ήταν φράσεις που ακούγονταν όλο το βράδυ.

    Τελικά έπεσαν στο τραπέζι δύο προτάσεις:

    Η πρώτη έλεγε ότι «πρέπει να συνταχθούμε με την εποπτική αρχή  για να μην διοριστεί επίτροπος στην τράπεζα Αττικής ».

    Η δεύτερη να αναλάβει  η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΣΜΕΔΕ να καθαρίσει το τοπίο. Υπερίσχυσε η δεύτερη και τώρα συνεδριάζει το ΤΣΜΕΔΕ. Και στις 12 το μεσημέρι θα γνωρίζουμε τον αντικαταστάτη του κ. Μακέδου…..

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/kefalaspos-o-stournaras-evale-telos-sta-onira-tou-siriza/75014

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/nea-simfonia-tis-navios-holdings-gia-danio-70-ekat-evro-apo-ti-thigatriki-tis-giati-afti-ti-fora-ine-allios/75476



    ΣΧΟΛΙΑ