• Big Story

    “Μαύρο” στην κυβέρνηση από την κοινή γνώμη δείχνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

    • NewsRoom


    Το 86,5% είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ το 73,5% από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια άποψη, σύμφωνα με δημοσκόπηση – κόλαφο, που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του Σκάϊ. Σύμφωνα με τη νέα αυτή δημοσκόπηση, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας διευρύνεται κατά 12,5% σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Η νέα δημοσκόπηση έρχεται να ρίξει ένα ακόμη καρφί στην “ταφόπλακα” της κυβέρνησης καθώς ένα ποσοστό της τάξης του 86,5% συμφωνεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Μάλιστα το 30% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την πορεία της κυβέρνησης και το 40,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν ότι δεν μπορεί πλέον να προσφέρει στη χώρα.

    Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 49 ποσοστιαίες μονάδες, 62% έναντι 13% ενώ στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ένα ποσοστό της τάξης του 64,5% βλέπει πολιτικές σκοπιμότητες στη διαδικασία. Στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει ποσοστό 30% με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 17%. Νικητής βέβαια έρχεται ο… Κανένας με ποσοστό 47,5%.

    22untitled05454Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει ακόμη να προσφέρει στη χώρα, συνολικά 69,5% των ερωτώμενων διαφωνούν (56% διαφωνούν απόλυτα, και 13,5% μάλλον διαφωνούν), 13% ούτε διαφωνούν ούτε συμφωνούν, 10,5% μάλλον συμφωνούν, 5% συμφωνούν και 2% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

    Στο ερώτημα για τη ΔΕΘ και το ποιός από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς είχε αυξημένες προσδοκίες για να υλοποιήσει το πρόγραμμα, το 13% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο Α. Τσίπρας θα παρουσιάσει το πιο αξιόπιστο πρόγραμμα. Ωστόσο, μετά τις ομιλίες των αρχηγών, τα ποσοστά άλλαξαν με τον πρωθυπουργό να υποχωρεί στο 8,5% και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει το 22,5%. Ο κανένας και πάλι νικητής με 42,5% των ερωτηθέντων να μη θεωρούν κανέναν από τους δύο αξιόπιστους.

    Τέλος, το 28,5% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι προτίθενται να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία σε ενδεχόμενες εκλογές ενώ μόλις το 16% δείχνει ΣΥΡΙΖΑ.

    Όσον αφορά την εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% το 81% συνολικά των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι ένα πολύ σημαντικό (53%) ή σημαντικό ζήτημα (28%), 9% κρίνει ότι δεν είναι πολύ σημαντικό, 7,5% θεωρεί τη μείωση ασήμαντη ενώ 2,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Εντούτοις, 60,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός δεν θα τηρήσει τη δέσμευσή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ, 27% εκτιμά ότι θα την τηρήσει ενώ 12,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

    Η πανελλαδική έρευνα διενεργήθηκε απο 30 Σεπτεμβρίου ως 1 Οκτωβρίου, σε δείγμα 1.500 ανθρώπων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σκληρός πόλεμος για τα νούμερα: Οι δημοσκοπήσεις γκρέμισαν τα όνειρα του ΣΥΡΙΖΑ και το Μαξίμου αντεπιτίθεται. Όλο το παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσκόπηση της Public Issue για την Αυγή: Σκόνταψε ο Τσίπρας. «Καταλληλότερη» η ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/dimoskopisi-kolafos-gia-siriza-stis-8-monades-provadisma-tis-nd-diafora-protos-stin-katallilotita-o-kiriakos/77873



    ΣΧΟΛΙΑ