• Big Story

    Αποκλειστικό! Μανώλης Κυπριανίδης: Οι αποκαλύψεις των Ελβετών και η κηδεία

    Κυπριανίδης

    Μανώλης Κυπριανίδης, Μιμή Ντενίση


    Το θρίλερ που εκτυλίσσεται από την περασμένη δευτέρα στο ελβετικό καντόνι του Σβιτς με τον θάνατο του Μανώλη Κυπριανίδη, δείχνει να οδεύει σιγά-σιγά προς το τέλος του.

    Η γερμανόφωνη εφημερίδα Tagesanzeiger αφιέρωσε εκτενές ρεπορτάζ για τον θάνατο του πρώην προέδρου της «ΑΓΕΤ Ηρακλής» στο οποίο περιλαμβανόταν και η επιβεβαίωση από την αστυνομία για τον θάνατο του έλληνα επιχειρηματία.

    Βέβαια, όσοι περίμεναν λεπτομέρειες για τα αίτια, έχασαν, αφού ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του καντονιού έκανε αναφορά μόνο στα απολύτως απαραίτητα, δίνοντας το όνομα του θανόντα.

    Παρά την επιμονή των δημοσιογράφων, αρνήθηκε να υπεισέλθει στην αιτία του θανάτου και στο αν ο Κυπριανίδης αυτοκτόνησε, λέγοντας ότι πάνω απ’ όλα προέχει η προστασία της προσωπικότητας του νεκρού.

    Κάτι αναμενόμενο, αφού οι Αρχές της Ελβετίας φημίζονται όπως και ακριβώς και το τραπεζικό τους σύστημα για την προστασία της ιδιωτικότητας, ακόμη και αν πρόκειται για θέματα καθαρά αστυνομικής υφής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τρίτη το πρωί μετέβησαν στην Ελβετία, από το Λονδίνο όπου κατοικούν μόνιμα ο γιος και η κόρη του Μανώλη Κυπριανίδη, προκειμένου να γίνει η αναγνώριση της σωρού και να προχωρήσουν οι διαδικασίες της κηδείας.

    Κανείς πλην αυτών και των αρχών δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα της νεκροψίας-νεκροτομής για την αιτία θανάτου του Κυπριανίδη, στην χώρα όπου διέμενε μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

    Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για το αρχικό μπέρδεμα αφού τις πρώτες ώρες όλοι αναζητούσαν απαντήσεις για τον θάνατο του επιχειρηματία στην Ζυρίχη, όπου θεωρούσαν ότι κατοικούσε.

    Τόσο όμως η αστυνομία της πόλης, όσο και οι εισαγγελικές αρχές δήλωναν άγνοια, αφού δεν είχαν υπόψιν τους κάποιο συμβάν, ούτε υπήρχε κλήση στα αρχεία για θάνατο έλληνα επιχειρηματία.

    Τελικά η λύση δόθηκε μετά από λίγες ώρες ερευνών, αφού ο Κυπριανίδης είχε μετακομίσει από τον περασμένο Νοέμβριο στο Σβιτς, μια πόλη δεκαπέντε χιλιάδων κατοίκων, είκοσι λεπτά οδικώς από την Ζυρίχη.

    Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, θα ταφεί στην Ελβετία και όχι στην Ελλάδα, σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, τα επόμενα 24ωρα.

    Ζωή σαν μυθιστόρημα

    Ο θάνατός του έβαλε τέλος στον βίο ενός ανθρώπου που ήταν πάντα μυστικοπαθής, ειδικά σε ότι τον αφορούσε, από την εποχή που ήταν νέος.

    Επίσημο βιογραφικό του δεν υπάρχει καν δημοσιευμένο κάπου, ίσως επειδή ο ίδιος απεχθανόταν την οποιαδήποτε δημοσιότητα, με εξαίρεση κάποιες προσωπικές του στιγμές, όπως αυτές όταν έβγαινε μαζί με την Μιμή Ντενίση.

    Παιδί μιας οικογένειας με καταγωγή από την Μικρά Ασία, ο Μανώλης Κυπριανίδης ευτύχησε να σπουδάσει στο εξωτερικό και να επιστρέψει στην Αθήνα, κουβαλώντας εκτός από το πτυχίο του και μια έντονα αρρενωπή προσωπικότητα.

    Όντας ένας γοητευτικός άνδρας που ήξερε και πως να κινηθεί στους κοσμικούς κύκλους όταν εισήλθε, δεν δυσκολεύθηκε να γοητεύσει την σύζυγό του κ. Μαρίνα Φλέγγα, κόρη ενός εκ των ιδρυτών της καπνοβιομηχανίας Κεράνη.

    Η εμπλοκή του στην εταιρία χαρακτηρίστηκε από άλλους ως εξαιρετική και από έτερους ως καταστροφική, κανείς όμως δεν μπορεί να πει ότι ο Κυπριανίδης δεν προσπάθησε να δώσει έναν άλλο αέρα.

    Επεκτάθηκε σε άλλα προϊόντα και παρόλο που μετά του προσέδωσαν πολλές λανθασμένες κινήσεις, αυτός κατάφερε να μειώσει τις ζημιές της εταιρίας με την πρόσληψη κατάλληλων στελεχών.

    Ακούστηκαν πολλά για το πως απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών, την μεταβίβασή τους εν μια νυκτί σε offshore και την πώλησή τους αργότερα.

    Ο ίδιος πάντως φέρεται να βγήκε αλώβητος από τα όσα ακούστηκαν όταν η «Κεράνης» κατέρρευσε με τον ανάλογο θόρυβο, όμοιο με αυτόν που προκάλεσε η αγορά της περίφημης βίλας του Αριστοτέλη Ωνάση στο Λαγονήσι.

    Μια κατοικία στην οποία διέμενε επί δικτατορίας ο αρχιπραξικοπηματίας Γεώργιος Παπαδόπουλος, την οποία ανακαίνισε ολοσχερώς και η οποία έζησε μεγάλες στιγμές.

    Κάποιοι λένε για προσωπικό έξι ατόμων με όμοιες στολές που ασχολούνταν καθημερινά με τους προσκεκλημένους του επιχειρηματία, ο οποίος φημιζόταν για την φιλοξενία του.

    Το διαζύγιό του με την κ. Φλέγγα ήταν αθόρυβο, όπως και οι πλείστες όσες σχέσεις με ωραίες γυναίκες που πέρασαν γράφοντας μικρά συνήθως κεφάλαια στην μυθιστορηματική ζωή του.

    Μια ζωή που τα τελευταία χρόνια, μετά το τέλος της θητείας του στην τσιμεντοβιομηχανία «ΑΓΕΤ Ηρακλής κυλούσε ήρεμα στην πόλη του Σβιτς έξω από την Ζυρίχη, όπου ο Κυπριανίδης φέρεται να διατηρούσε κατοικία.

    Εκεί έμελλε να γραφτεί και το τελευταίο κεφάλαιο…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκλειστικό: Μανώλης Κυπριανίδης: Ο πραγματικός λόγος θανάτου του επιχειρηματία. Τι φοβόταν και είχε βάλει θωρακισμένη πόρτα στην βίλα του;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ν. Φίλης εκτόξευσε ρουκέτα εναντίον της Lockheed Martin: Τα F35 δεν είναι συμβατά με το Αιγαίο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λιποθυμίες στο υπουργείο Υγείας – Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι άπλωσαν «ματωμένα» ρούχα (video)



    ΣΧΟΛΙΑ