• Big Story

    Κόκκινο πανί για την Άγκυρα ο Καμμένος – «Τον καταδικάζω» λέει ο Τούρκος ομόλογός του

    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος/Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας


    Κόκκινο πανί” είναι για τους Τούρκους ο Πάνος Καμμένος, με τις δηλώσεις εναντίον του από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη της Άγκυρας να μην έχουν σταματημό.

    Μετά τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που είχε χαρακτηρίσει “προκλητικό” τον Έλληνα υπουργό Άμυνας και είχε απειλήσει ούτε λίγο ούτε πολύ με “ατύχημα”, μετά την κίνησή του να ρίξει στεφάνι στο σημείο όπου έπεσαν το 1996 οι τρεις νεκροί των Ιμίων, αλλά και τις δηλώσεις του για “καουμποϊλίκια” της Άγκυρας που “δεν περνάνε” στην Ελλάδα, ήταν η σειρά του Τούρκου υπουργού Άμυνας Φικρί Ισίκ να καταφερθεί εναντίον του Πάνου Καμμένου, στη διάρκεια συγκέντρωσης της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος στο Κοτζάελι.

    Ο Ισίκ έκανε λόγο για “άκρως αβάσιμες και ανεύθυνες δηλώσεις” του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, και συνέχισε: “Οι δηλώσεις, ο λόγος και οι ενέργειές του, είναι ανεύθυνες και προκλητικές. Και τον καταδικάζω για τον λόγο αυτό”.

    Ανέφερε ακόμα ότι μεταξύ των δύο χωρών υπάρχουν προβλήματα, όμως “δεν αποτελούν λύση οι προκλήσεις, αλλά η συνέχιση των διερευνητικών συνομιλιών για τα προβλήματα. Αυτό δεν είναι υπέρ της Ελλάδας. Η Τουρκία με την Ελλάδα πρέπει να καθήσουν και λύσουν μιλώντας τα προβλήματά τους στην περιοχή. Αυτή είναι η στάση μας ως Τουρκική Δημοκρατία. Για τον λόγο αυτό επ΄ ουδενί δεν δεχόμαστε κανέναν να κάνει ανεύθυνες και προκλητικές δηλώσεις”.

    Ισχυρίστηκε εξάλλου ότι “εμείς, ως Τουρκία, πάντοτε προσπαθούσαμε να βρούμε λύση συζητώντας τα προβλήματά μας. Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα υποκύψουμε σε τετελεσμένα. Η έκκληση μας προς την Ελλάδα είναι να δώσει τέλος στις ανεύθυνες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, και να συνεχισθούν οι προσπάθειές μας για το δρόμο της λύσης, με από κοινού συζήτηση των ζητημάτων και προβλημάτων μας. Κάνω για μια ακόμη φορά αυτή την έκκληση από εδώ το Κοτζάελι”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο ΣτΕ οι δικηγόροι για το Ασφαλιστικό – Επί τάπητος συναινετικά διαζύγια και τις πιστωτικές κάρτες (Ρ.O.S.)

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βόμβα από FAZ: Το φάντασμα του Grexit επιστρέφει- Ουτοπικό το κλείσιμο της αξιολόγησης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γεωργιάδης “πυροβολεί” Τσίπρα : Πόσο ψεύτης! Περιμένω λίστα επιβαινόντων από το ταξίδι στο Παρίσι



    ΣΧΟΛΙΑ