• Big Story

    “Κληρώνει” σήμερα για τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ στο EWG

    EuroWorking Group


    Στο σημερινό Euroworking Group “κρίνεται” η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δις ευρώ. Στη συνεδρίαση που μετέχουν οικονομικοί εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν το compliance report της τρόϊκας, το οποίο και θα αξιολογεί το κατα πόσον η ελληνική κυβέρνηση έχει υλοποιήσει τα πρόσθετα προαπαιτούμενα μέτρα που της ζητήθηκαν μετά το Eurogroup της 24ης Μαϊου.

    Σε γενικές γραμμές η έκθεση είναι υπέρ της ελληνικής Κυβέρνησης, όμως, εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες όσον αφορά στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, του Ελληνικού και της μεταβίβασης ποσοστού 5% του ΟΤΕ από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ. Στα προς συζήτηση θέματα είναι της προώθησης ρύθμισης για την ασυλία των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ και του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

    Αν όλα κυλήσουν ομαλά (τα εθνικά κοινοβούλια δώσουν την έγκρισή τους και η Αθήνα οριστικοποιήσει και τις τελευταίες εκκρεμότητες), τότε μετά τις 13 Ιουνίου θα μπορεί να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για να αποφασίσει τη διάθεση της υποδόσης. Αυτό πιθανότατα να συμβεί στις 16 Ιουνίου που είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το Eurogroup.

    Νωρίτερα, όμως, και συγκεκριμένα την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, θα συνεδριάσει εκ νέου το EWG και εκεί θα φανεί αν η Ελλάδα θα έχει ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις της. Επίσης, σε εκείνο το EWG θα εξετασθεί και ο μηχανισμός με τον οποίο θα διασφαλίζεται ότι τα κεφάλαια για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, θα φθάνουν στους δικαιούχους και δεν θα «χάνονται» στη διαδρομή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/simera-ta-egkenia-ton-posidonion-apo-ton-prothipourgo-alexi-tsipra/50937



    ΣΧΟΛΙΑ