• Big Story

    Καταιγισμός πακέτων στην Εθνική – Τι συμβαίνει στον όμιλο;

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ετών 51. Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ετών 51. Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας


    Την ώρα που η Εθνική Τράπεζα αναμένεται, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος, να εμφανίσει κέρδη της τάξεως των 59 εκ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους, μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στη μετοχή της.

    Η υπέρβαση των επιπέδων των 0,30 ευρώ για τίτλο της τράπεζας έφερε καταιγισμό προσυμφωνημένων πράξεων, οι οποίες συνεχίζονται και σήμερα με αμείωτο ρυθμό. Ήδη έχουν διακινηθεί έξι πακέτα, σε τιμές μεταξύ 0,3155 ευρώ έως 0,3222 ευρώ, ύψους 23,89 εκατ. τεμαχίων αξίας 7,58 εκατ. ευρώ.

    Άλλωστε, σήμερα η μετοχή έχει διακινήσει πάνω από το ήμισυ του συνολικού όγκου της αγοράς, ήτοι 102 εκατ. τεμάχια, και όπως όλα δείχνουν θα ξεπεράσει την επίδοση της Παρασκευής, όταν και διακίνησε 124 εκατ. τεμάχια σε όλη τη συνεδρίαση.

    Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές η συχνότητα των πακέτων στην Εθνική, ειδικά τις τελευταίες συνεδριάσεις, συνδέεται με την επαναφορά της μετοχής στην τιμή της ΑΜΚ, εξέλιξη που μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: Το ένα μπορεί να δείχνει την ενεργοποίηση “εγκλωβισμένων” ομολογιούχων που έγιναν μέτοχοι κατά την πρόσφατη ΑΜΚ (LMEs), ή την τοποθέτηση ισχυρών χαρτοφυλακίων που έχουν αρχίσει να πιστεύουν στο θετικό σενάριο των τραπεζικών μετοχών.

    Το τελευταίο σενάριο δείχνει να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες, δεδομένου του ότι η μετοχή της Εθνικής υπολείπεται σημαντικά από τις αρχές του έτους, σε σχέση με τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές. Άλλωστε, από την αρχή του 2016 καταγράφει απώλειες 9,9%, την ώρα που η Alpha Bank είναι στο +2,41%, η Eurobank στο +5,77% και η Πειραιώς στο +5,76%.

    Στο μεταξύ, την προσεχή Πέμπτη, η Εθνική ανακοινώνει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους, με την IBG να εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν στα 59 εκατ. ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση “buy” και την τιμή-στόχο στα 0,41 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-tromos-ine-pragmatikos-pote-anevenoun-sto-taxis-ta-ekkatharistika-tou-enfia/47501

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/plistiriasmi-archizi-to-kinigi-ton-kakopliroton/47377

     



    ΣΧΟΛΙΑ