• Big Story

    Εισαγγελία Πρωτοδικών: Έρευνα για την επιβολή των capital controls

    Siemens


    Την ποινική πτυχή της πολιτικής απόφασης για την επιβολή των capital controls στο τραπεζικό σύστημα της χώρας από τον Ιούνιο του 2015, εξετάζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα αφορά βαρύτατα ποινικά αδικήματα, κακουργηματικής μορφής, ακόμη και σε βάρος του πολιτεύματος (εσχάτη προδοσία).

    Οι περιορισμοί στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα εκτιμάται ότι θα θέσουν στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα τις κινήσεις – αποφάσεις τόσο του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, όσο και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιάννη Στουρνάρα.

    Η Εισαγγελία κίνησε τη διαδικασία ύστερα από δεκάδες αναφορές πολιτών που διαμαρτύρονταν για την οικονομική δυσπραγία στην οποία περιήλθαν από το περυσινό καλοκαίρι.

    Το κατώφλι της Εισαγγελίας έχουν ήδη περάσει δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολίτες αλλά και οικονομολόγοι.

    Πηγές εκτιμούν ότι η έρευνα ενδεχομένως προσκρούσει στον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τονίζουν ως σημαντική την πιθανότητα διαβίβασης της δικογραφίας στη Βουλή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παρασκευόπουλος απαντά στην κριτική για την πειθαρχική στον δικαστή του ΣτΕ: Δεν γινόταν αλλιώς μετά το πρωτοσέλιδο στην Αυγή!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι μυστικές εντολές Draghi στις τράπεζες: Κλείστε τώρα όσες επιχειρήσεις δεν αντέχουν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η μεγάλη μάχη των σούπερ μάρκετ: Ο Σκλαβενίτης χτυπά Lidl – ΑΒ Βασιλόπουλος



    ΣΧΟΛΙΑ