• Big Story

    Υπόθεση Πετσίτη: Εξηγήσεις στη Βουλή καλείται να δώσει η επικεφαλής της Αρχής για το μαύρο χρήμα

    • NewsRoom


    Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καλείται για εξηγήσεις, για την υπόθεση Πετσίτη, η επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Άννα Ζαΐρη, όπως ενημέρωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

    Η κ. Χριστοδουλοπούλου, εκ μέρους της κυβέρνησης, δήλωσε ότι συναινεί να προσέλθει στη Βουλή, με την κ. Ζαΐρη, και ο υπάλληλος της Αρχής που απομακρύνθηκε από την υπόθεση ΔΕΠΑ-ELFE και στη συνέχεια παραιτήθηκε.

    «Επειδή είναι προεκλογική περίοδος και υπάρχει μια απίστευτη νοσηρότητα στην πολιτική ζωή και επειδή δεν μπορεί να λέγονται αυτά τα πράγματα χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις, γιατί αρρωσταίνουν τις συνειδήσεις των ανθρώπων που τα ακούνε και επειδή είτε είναι σκάνδαλο είτε συμψηφισμός σκανδάλων πρέπει με απόλυτη διαφάνεια να διερευνηθούν όλα, εγώ συναινώ στο να έρθει η κ. Ζαΐρη, όπως και να έρθει και ο υπάλληλος που παραιτήθηκε και έφυγε από την υπηρεσία» είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής.

    «Fake news τα δημοσιεύματα για Πετσίτη»

    Η κ. Χριστοδουλόπουλου χαρακτήρισε fake news τα δημοσιεύματα γύρω από την υπόθεση Πετσίτη και ζήτησε να συνταχθεί ειδική έκθεση από το ΕΣΡ.

    Η κλήση στην Επιτροπή της αντεισαγγελέως ήταν απαίτηση της ΝΔ, μετά την επιστολή παραίτησης που έστειλε προϊστάμενος της Αρχής, ο οποίος ερευνούσε τις υποθέσεις του Λαυρεντιάδη και τον ρόλο του Πετσίτη στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ, σε άλλη υπηρεσία και μάλιστα σε θέση υπαλλήλου. Ύστερα από αυτό αμέσως υπέβαλε την παραίτησή του.

    Η ΝΔ ζήτησε, αφού τελειώσει η κατάθεση της κ. Ζαΐρη, να κληθεί ο κ. Κιτσάκος. Η κ. Χριστοδουλοπούλου απάντησε ότι θα καλέσουμε εδώ όσους θέλετε, θα την κάνουμε εδώ η δίκη.

    ΝΔ για Πετσίτη: Ο Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται

    Εξηγήσεις σχετικά με τον Μανώλη Πετσίτη ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία, δια του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της, Γιάννη Μαστρογεωργίου.

    Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρει ότι «για μία ακόμη φορά ο κ. Παππάς λέει ψέματα: Στην αρχή μας είπε ότι ο κ. Πετσίτης δεν είχε καμία σχέση μαζί του μετά το 2015. Χθες, ότι έφυγε το 2016, αναγνωρίζοντας ότι ήταν στο Μαξίμου έως το 2015».

    «Σήμερα αποκαλύπτεται ότι εκπροσωπούσε παράλληλα το γραφείο Αρτεμίου ήδη από το 2014», συνεχίζει ο κ. Μαστρογεωργίου, συμπληρώνοντας ότι «και όλα αυτά ενώ ο κ. Κιτσάκος, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ομολογήσει ότι έχει δει τον κ. Πετσίτη στο Μαξίμου και μετά το 2016».

     «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται: ποια ήταν η δουλειά του κ. Πετσίτη δίπλα στον κ. Παππά;», καταλήγει ο εκπρόσωπος της ΝΔ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέες αποκαλύψεις: Ο Πετσίτης υπάλληλος του Λαυρεντιάδη πριν το 2015

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αμηχανία και μισόλογα στην κυβέρνηση για την υπόθεση Πετσίτη



    ΣΧΟΛΙΑ