• Big Story

    Mega επίθεση Ρώσων χάκερς σε 2 τράπεζες. Ζήτησαν λύτρα σε bitcoin

    κυβερνοεπίθεση


    Την μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση που έχουν δεχτεί ποτέ οι ελληνικές τράπεζες εκδηλώθηκε αργά χθες το απόγευμα. Ρώσοι χάκερς “επιτέθηκαν” στα ηλεκτρονικά συστήματα των 2 συστημικών τραπεζών απαιτώντας λύτρα 750 bitcoins. Επί της ουσίας απείλησαν ότι εάν δεν πληρωθούν τα λύτρα (το ποσό προφανώς είναι συμβολικό) τότε η επίθεση θα ήταν μεγαλύτερης ισχύος. Kαι όπως λένε οι πληροφορίες το εννοούσαν.

    Αμέσως σήμανε συναγερμός στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών καθώς κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει εάν πρόκειται για επίθεση μεγάλης η μικρής ισχύος. Όπως απεδείχθη  αργά το βράδυ ήταν η μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση που που έχει δεχτεί ποτέ η Ελλάδα.  Οι Ρώσοι χάκερς χτύπησαν τα συστήματα των 2 τραπεζών χωρίς όμως (όπως υποστηρίζουν οι Έλληνες ειδικοί) να παραβιαστούν.

    Μανώλης Σφακιανάκης Επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας
    Μανώλης Σφακιανάκης Επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας

    Το θέμα ήταν τόσο σοβαρό που αμέσως ενημερώθηκαν ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης, ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

    Γιάννης Ρουμπάτης. Διοικητής ΕΥΠ
    Γιάννης Ρουμπάτης. Διοικητής ΕΥΠ

    Σήμερα (Σάββατο) το μεσημέρι στις 12.00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων που εμπλέκονται στο θέμα με τραπεζικούς παράγοντες.  Επί της ουσίας το ζήτημα το έχουν αναλάβει οι κ. Ρουμπάτης και Σφακιανάκης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο και ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς. Δεν έγινε δε γνωστό εάν πληρώθηκαν τα λύτρα.

    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος
    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος



    ΣΧΟΛΙΑ