κυβερνοεπίθεση

Την μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση που έχουν δεχτεί ποτέ οι ελληνικές τράπεζες εκδηλώθηκε αργά χθες το απόγευμα. Ρώσοι χάκερς “επιτέθηκαν” στα ηλεκτρονικά συστήματα των 2 συστημικών τραπεζών απαιτώντας λύτρα 750 bitcoins. Επί της ουσίας απείλησαν ότι εάν δεν πληρωθούν τα λύτρα (το ποσό προφανώς είναι συμβολικό) τότε η επίθεση θα ήταν μεγαλύτερης ισχύος. Kαι όπως λένε οι πληροφορίες το εννοούσαν.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών καθώς κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει εάν πρόκειται για επίθεση μεγάλης η μικρής ισχύος. Όπως απεδείχθη  αργά το βράδυ ήταν η μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση που που έχει δεχτεί ποτέ η Ελλάδα.  Οι Ρώσοι χάκερς χτύπησαν τα συστήματα των 2 τραπεζών χωρίς όμως (όπως υποστηρίζουν οι Έλληνες ειδικοί) να παραβιαστούν.

Μανώλης Σφακιανάκης Επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας
Μανώλης Σφακιανάκης Επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας

Το θέμα ήταν τόσο σοβαρό που αμέσως ενημερώθηκαν ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης, ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Γιάννης Ρουμπάτης. Διοικητής ΕΥΠ
Γιάννης Ρουμπάτης. Διοικητής ΕΥΠ

Σήμερα (Σάββατο) το μεσημέρι στις 12.00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων που εμπλέκονται στο θέμα με τραπεζικούς παράγοντες.  Επί της ουσίας το ζήτημα το έχουν αναλάβει οι κ. Ρουμπάτης και Σφακιανάκης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο και ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς. Δεν έγινε δε γνωστό εάν πληρώθηκαν τα λύτρα.

Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος
Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here