• Big Story

    Η μεγάλη ισχυροποίηση του Νίκου Κουμέττη της Coca Cola. Και η Ρωσία στην Ελλάδα!!!

    Νίκος Κουμέττης. CEO Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (από την 1η Αυγούστου 2016) coca Cola Company


    Λίγες ώρες πριν την έλευση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στην Ελλάδα , η χώρα μας διά μέσου της Coca Cola Company γιγαντώνεται αιφνιδιαστικά εις βάρος της Μόσχας. Η μητρική εταιρία στις ΗΠΑ αποφάσισε να ισχυροποιήσει περαιτέρω τον επικεφαλής της Νίκο Κουμέττη και να του δώσει υπό την σκέπη του την τεράστια αγορά της Ρωσίας. Επί της ουσίας από εδώ και στο εξής η Ρωσία θα υπάγεται στην Ελλάδα και στον πανίσχυρο πλέον manager της Coca Cola Company. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Coca Cola ευνοεί την χώρα μας. Προ μηνών και για την ακρίβεια τον Νοέμβριο του 2015 η Coca Cola Hellenic (η εταιρία που εμφιαλώνει την Coca Cola και ανήκει μεταξύ άλλων και στην Οικογένεια Δαυίδ) αποφάσισε το κέντρο δεδομένων της Coca-Cola Hellenic να το «τρέξει» για τα επόμενα πέντε χρόνια ο ΟΤΕ.

    coca-cola

    Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε η μεγάλη βιομηχανία αναψυκτικών και ο ίδιος θα καλύψει τόσο τις ανάγκες του πρωτεύοντος (primary) κέντρου δεδομένων, όσο και του εφεδρικού (disaster facility) που βρίσκεται στη Βουδαπέστη.

    Πενταετής σύμβαση

    H σύμβαση που υπογράφηκε είναι πενταετής και ανέρχεται σε 43 εκατ. ευρώ. Με τη σύμβαση αυτή, η Coca-Cola Helenic ουσιαστικά μεταφέρει το κέντρο δεδομένων της από την Ελβετία στην Ελλάδα. Παράλληλα, με τη σύμβαση αυτή αναβαθμίζεται ο ρόλος του ΟΤΕ, αλλά και της χώρας, στον τομέα διαχείρισης των μεγάλων κέντρων δεδομένων (data centers) σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ηδη στη χώρα μας λειτουργούν κάποια μεγάλα κέντρα δεδομένων, αλλά το νέο που δημιούργησε ο ΟΤΕ θα ξεπεράσει όλα τα προηγούμενα.

    Ο οργανισμός θα διαχειρίζεται τα δεδομένα της Coca-Cola Hellenic στις 28 χώρες που δραστηριοποιείται και στις οποίες εργάζονται πάνω από 36.000 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 16.000 αξιοποιούν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλες φορητές συσκευές.

    ote_cchbc_infographic_gr

    Τεχνολογικός κόμβος

    «Η συνεργασία μας με τον όμιλο Coca-Cola Hellenic φέρνει στη χώρα μας μια μεγάλη επένδυση, δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας», σχολίαζε τότε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ. Από την άλλη πλευρά, η γενική διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Εψιλον, κ. Νάγια Καλογεράκη, σημείωσε ότι αυτή η σημαντική επένδυση «δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και προοπτικές της χώρας μας και συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη».

    Νάγια Καλογεράκη. Γενική διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Εψιλον
    Νάγια Καλογεράκη. Γενική διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Εψιλον

    Στο Σχηματάρι 

    Όμως δεν είναι μόνο οι συνεργίες με τον ΟΤΕ. Η CoCA Cola 3E έχει αποφασίσει να λειτουργήσει στο Σχηματάρι εργοστάσιο, μεταφέροντας εκεί τις σχετικές δραστηριότητες που γίνονταν μέχρι σήμερα από το εργοστάσιο της εταιρείας στον Βόλο και τις εγκαταστάσεις της στην Κάτω Κηφισιά. Προκειμένου να ανταποκριθεί το εργοστάσιο στις νέες απαιτήσεις, η εταιρεία προχωρά σε επενδύσεις ύψους 24 εκατ. ευρώ, καθιστώντας το έτσι το έβδομο μεγαλύτερο του ομίλου στις 28 χώρες όπου δραστηριοποιείται συνολικά και με απώτερο σκοπό να αυξήσει την εξαγωγική του δραστηριότητα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

    http://www.mononews.gr/i-polisis-tis-coca-cola-katrakilisan-4/39622

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/emitilineos-giati-richni-gefires-stin-kivernisi-ke-ti-zitai-apo-tin-antipolitefsi/47905

    ΔEITE ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ted-martine-rothblatt-kori-mou-gineka-mou-rompot-mas-ke-anazitisi-mas-gia-tin-eoniotita/47919



    ΣΧΟΛΙΑ