• Πολιτική

    Η Κατερίνα Παναγοπούλου είχε και κότερο, ο πρωθυπουργός πήγε μια βόλτα


    Μερικές φορές, αρκεί ένας μικρός λεκές! Μπορεί να ναι σχεδόν αόρατος, αλλά αυτός που τον έχει, ξέρει πως είναι εκεί. Αρκεί μια μικρή κηλίδα, στην αριστερή πλευρά, για να γιγαντωθεί, να κυριεύσει όσα καλά είχαν φροντιστεί.

    Δεν χρειάζεται δα και μεγάλη προσπάθεια, όταν έχεις ακουμπήσει επάνω στους επικοινωνιολόγους, να βρεθείς από ομολόγους τους στο στόχαστρο των μεγεθυντικών τους φακών.

    Και ναι, για εκείνον που πήγαινε διακοπές, στη βόρεια Εύβοια, απέναντι από τα Λιχαδονήσια, στα ενοικιαζόμενα διαμερισματάκια του Αϊ Γιώργη, αυτή η απόλαυση της στάλας να κυλά στη αριστερή εκτίμηση των απλών πραγμάτων γίνεται ωκεανός, ειδικά αν η ρητορική σου επιστράτευε πάντα ηθικά πλεονεκτήματα, ελπίδες, αποσπασματικές φράσεις από ιδεολογίες που παρηγόρησαν και ενέπνευσαν καταπιεσμένους και που θεωρούσαν εκφυλισμένα σουσούμια της πλουτοκρατίας όλα εκείνα που απολαμβάνουν οι ελάχιστοι της Γης, ενώ το αλάτι της γίνεται πέτρωμα από τον ιδρώτα των πολλών.

    Το κότερο! Θα μπορούσε να μην ήταν τίποτα, λοιπόν, αν επάνω του δεν επέβαινε ο πρωθυπουργός που βγήκε από γαστέρα ιδεολογική «αριστερή» και αν αυτή δεν ήταν δώρο για να «ξεκουραστεί» με «ιδιωτικότητα» στο πολυτελές σκάφος της κυρίας Κατερίνας Παναγοπούλου.

    Της δραστήριας γυναίκας που κάνει τόσες φιλανθρωπίες, εις μνήμην της δικής της αφετηρίας, γιατί όχι άλλη μία, για ξεκούραση του κουρασμένου αγωνιστή λοιπόν, προσφέροντας το «Odyssey» της, λίγες μέρες μετά τη φονική φωτιά στην Αττική, που φυσικά και δεν έκαψε κότερα, αλλά περιουσίες ταπεινές φτιαγμένες με τον ιδρώτα που λέγαμε πιο πάνω και στοίχισε τη ζωή 100 ανθρώπων, που χάθηκαν φριχτά και τόσο άδικα,  στοιχειώνοντας τους επιζήσαντες με δαίμονες πύρινους για κάθε δυνατή συνέχεια.

    Από πότε είναι μεμπτή η φιλοξενία πρωθυπουργού σε σκάφος 12.000.000 ευρώ;

    Φωτογραφίες από το πολυτελές σκάφος με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να απολαμβάνει οικογενειακές διακοπές σε αυτό το περασμένο καλοκαίρι έφερε στην επιφάνεια με ρεπορτάζ του ο Άρης Πορτοσάλτε.

    Το διαδίκτυο πήρε φωτιά.

    Στα social media οι οπαδοί της κυβέρνησης έκαναν λόγο για fake news, προφανώς κάποιοι τους αρνούμενοι να πιστέψουν πως ο σύντροφός τους θα δέχονταν πρόταση τόσο πλουσίων πολιτών, για δωρεάν πολυτελείς διακοπές.

    Όταν η Κατερίνα Παναγοπούλου, δυναμικά και οργισμένα, παραδέχτηκε πως στο δικό της σκάφος, πράγματι, ήταν ο πρωθυπουργός, οι οπαδοί της κυβέρνησης άρχισαν να κάνουν λόγο για το δικαίωμα στην ξεκούραση και στις διακοπές όλων και να συντάσσονται με τον λόγο της πλούσιας κυρίας πως «από πότε άραγε είναι μεμπτό να φιλοξενείς κάποιον με τον οποίον έχεις γνωστή, δημόσια και θεσμική σχέση συνεργασίας και εκτίμησης;».

    Από τότε, μάλλον, που αυτός είναι πρωθυπουργός αριστερής ιδεολογίας και εσείς πλουσία πολίτης, εκπρόσωπος μιας τάξης που κατέχει όλο το κεφάλαιο για το οποίο οι Μαρξιστές -όπως ο πρωθυπουργός- έχουν την πίστη πως «είναι νεκρή εργασία και που, σαν βρικόλακας, ζει μόνο ρουφώντας το αίμα της ζωντανής εργασίας. Και όσο πιο πολύ ζει, τόσο πιο πολύ αίμα ρουφάει»!

    Η κυρία Παναγοπούλου θύμισε πως εδώ και τρία χρόνια είναι κοντά στον πρωθυπουργό ως συνεργάτης του σε θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς -για τον όποιο χιλιάδες Έλληνες που πήραν τους δρόμους της ξενιτιάς ίσως θα μπορούσαν καλύτερα να τον ενημερώσουν- αλλά πως ένα και πλέον έτος είναι άμισθη σύμβουλός του προκειμένου να συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις «στην ανάταση της Ελλάδας μετά την οκταετή εθνική περιπέτεια».

    Για το ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο «Odyssey», η χήρα του Περικλή Παναγόπουλου είπε πως τον είχε προσκαλέσει πολλές φορές δέχτηκε και πήγε μόνο μια φορά.

    «Σε μια πολύ περιορισμένη στιγμή θερινής ανάπαυλας, στο σκάφος που ανήκε στον θανόντα σύζυγό μου, Περικλή Παναγόπουλο. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως μία απλή ανθρώπινη πράξη φιλοξενίας θα έφθανε στο σημείο μιας τόσο θλιβερής πολιτικής εκμετάλλευσης» τόνισε, ενώ θεώρησε πως «είναι πασιφανές πως πρόκειται για μία ακόμη άθλια μεθόδευση των γνωστών κύκλων, που πολεμούν τη σημερινή κυβέρνηση με όσα θεμιτά αλλά και αθέμιτα μέσα διαθέτουν. Με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα. Ίσως όμως και να πράττουν το αντίθετο.

    Απλά να γελοιοποιούνται. Γιατί έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν και να δημοσιοποιούν παρανόμως αποκτηθέν φωτογραφικό υλικό. Άραγε έναντι ποιου τιμήματος το απέκτησαν; Πόσο κοστίζει για αυτούς και τους εργοδότες τους το πολιτικό αφήγημα που θέλουν με το ζόρι να μαγειρέψουν;

    Είναι προφανές ότι κάποιο μέλος του πληρώματος κατέγραψε παρανόμως τον πρωθυπουργό με τα ανήλικα παιδιά του σε προσωπικές στιγμές ανάπαυλας, ενώ στη συνέχεια έφθασαν, άγνωστο πώς και με ποια μέσα, αφού μετά το θάνατο του συζύγου μου το σκάφος δεν ανήκει πια σε μένα, στα χέρια του κ. Πορτοσάλτε προκειμένου να προσφέρει τις αντιπολιτευτικές του υπηρεσίες. Δεν πρόκειται μονάχα για αθλιότητα αλλά για παράνομη ενέργεια, για την οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στο φυσικό τους χώρο».

    Με απειλές και έντονο ύφος, η κυρία Παναγοπούλου κάνει λόγο για «σκοπιμότητες», «χυδαίες συκοφαντίες», ενώ προειδοποιεί πως δεν πρόκειται να επιτρέψει «σε κανέναν να τολμά να εμπλέκει το όνομα του θανόντος συζύγου, Περικλή Παναγόπουλου, σε κακόγουστα και συκοφαντικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί διαπλοκής».

    Σχεδόν κατιούσα

    Πιο εκφραστικά ΣΥΡΙΖΑ και από την Μπέτυ Μπαζιάνα, η κυρία Παναγοπούλου, με επιχειρηματολογία γραφείου τύπου Μαξίμου, είπε πως πιστεύει πολύ στον Αλέξη Τσίπρα, πως μας έσωσε από την κρίση, ενώ μιλά για τον Άρη Πορτοσάλτε και τον ΣΚΑΪ τονίζοντας πως «η ηθική και επαγγελματική ακεραιότητα και διαφάνεια» του συζύγου της «δεν αμφισβητήθηκε ούτε μία στιγμή καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του από κανέναν» και πως δεν «θα επιτρέψει τώρα, μετά θάνατον να την αμφισβητήσουν, πολλώ δε μάλλον όταν αυτοί που το επιχειρούν είναι οι πατριάρχες της διαπλοκής».

    Με απορία γιατί για τον Περικλή Παναγοπουλο τίποτα μεμπτό δεν αντιληφθήκαμε να εκφράζεται, η συνέχεια είναι ακόμα πιο έντονη για τον δημοσιογράφο «αν λοιπόν ο κ. Πορτοσάλτε θέλει να βρει τη διαπλοκή δεν έχει παρά να απευθυνθεί στους εργοδότες του», ολοκληρώνει η Κατερίνα Ναυπλιώτη Παναγοπούλου για να επανέλθει με συνέντευξή της στην οποία δήλωσε πως ο σύζυγος της πρότεινε στον πρωθυπουργό  να ξεκουραστεί στο σκάφος γιατί τον έβλεπε «κουρασμένο», ενώ το ζευγάρι δεν ήταν εκεί κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας και τόνισε ξανά πως «ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ξεκουραστεί για μια εβδομάδα αθόρυβα όπου θέλει» και πως οι διακοπές δεν συνέβησαν λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι αλλά «πολύ καιρό μετά».

    «Η τραγωδία στο Μάτι βρήκε πολλούς κυρίους να κάνουν μπάνιο σε θάλασσες. Από αυτούς που επιτίθενται αυτήν τη στιγμή. Αυτά είναι υποκρισίες. Είναι μια άθλια κατάσταση που γίνεται για προεκλογικούς λόγους και καλό είναι να σοβαρευτούν οι πολιτικοί μας γιατί κάποια στιγμή πρέπει να φύγουμε από αυτό που μας πτώχευσε. Είναι ντροπή. Δεν δέχομαι σαν Ελληνίδα τέτοια πολιτική λάσπη. Είναι ντροπή».

    Διερωτάται μάλιστα «αυτοί που τα λένε αυτά δεν κάνουν διακοπές;». Ναι, αλλά πιθανόν όχι σε σκάφη, οι καημένοι…

    Τζανακόπουλος – Παναγοπούλου με την ίδια αυθόρμητη και τυχαία επιχειρηματολογία

    Με την αυθόρμητη και οργισμένη επιχειρηματολογία της κυρίας Παναγοπούλου συντάσσεται πλήρως, από σύμπτωση φυσικά, και ο  κ. Τζανακόπουλος, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ πάντα, όπου υποστήριξε εμφατικά πως δεν αποτελεί πολιτική είδηση το αν έκανε διακοπές σε εφοπλιστικό σκάφος ο πρωθυπουργός της χώρας, της ελπίδας και της πρώτης φοράς αριστερά.

    Όπως είπε, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει βίλα μεσοτοιχία στην Τήνο με τον κ. Χριστοφοράκο, ούτε έχει ακίνητα σε Αθήνα και Παρίσι ενώ ρητορικά ρώτησε «ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε διακοπές τον Δεκαπενταύγουστο;».

    Και ενώ μάλλον όλοι κάναν διακοπές εκτός από το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού λαού που βγαίνει στην βεράντες και καταβρέχεται με τα λάστιχα για να δροσιστεί στον καύσωνα, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως έτσι φανερώνει η πολιτική γύμνια της ΝΔ, που εστιάζει σε “κίτρινες” ειδήσεις όποτε έρχονται θετικά μέτρα -που να τα δούμε και να μη τα πιστεύουμε!

    Φυσικά και γίνεται λόγος από το περιβάλλον του πρωθυπουργού για «υποκινούμενα» θέματα, ενώ η προσοχή στρέφεται για άλλη μια φορά στο τι κάνουν οι «άλλοι».

    «Δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο κ. Μητσοτάκης ούτε με την υπόθεση Κυμπουρόπουλου» είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την Ξάνθη, «ούτε με το προκατασκευασμένο και διατεταγμένο προεκλογικό ξαναζεσταμένο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για το Μάτι», ενώ πρόβαλε πως «ο άνθρωπος -ο Κυριάκος Μητσοτάκης- που έφτασε στο σημείο να καλύψει τον σύμβουλό του που καταδικάστηκε για παιδεραστία, δεν μπορεί να κάνει μαθήματα ήθους, ύφους και ηθικής».

    Αυτό είναι ακόμα χειρότερο! Γιατί ο πρωθυπουργός ξέρει πως όλο αυτό, που κρατήθηκε μυστικό καιρό, θα έχει χειρότερο αντίκτυπο σε εκείνο το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα» που οι μη αριστεροί του αναγνωρίσαν και τον ψήφισαν, ενώ οι ξεχασμένες συνιστώσες των αριστερών της παράταξης του, δεν θα γελάσουν με κανένα ψινάκειο αστείο τύπου «Ήμουν και εγώ στο κότερο»…

    Ιστορία επανάστασης, έρωτα, ανοιχτής θαλάσσης και ενός μικρού ηθικού λεκέ

    Λεπτομέρειες στις φωτογραφίες. Δίπλα από τον πρωθυπουργό στο πολυτελές ντεκ του σκάφους, ένα τραπεζάκι με σταχτοδοχείο για πούρα. Α! Και το βιβλίο που διάβαζε! Και μόνο η ύπαρξη πιστοποιεί πως δεν ανήκει στην πλουτοκρατία.

    Τα πλούσια παιδιά, άλλωστε τι ανάγκη έχουν να διαβάσουν, αφού ήδη, είναι εξασφαλισμένα για να τα έχουν όλα. Μ’ αυτό το άλλοθι, το «Ανεξέλεγκτα στοιχεία» του Στεφάν Οσμόν, μια ιστορία έρωτα και επανάστασης, κλειστό, περιμένει στην άκρη του φωτογραφικού κάδρου, ξορκισμένο προς το παρόν, από την πολυτέλεια του σκάφους αξίας 15.000.000 ευρώ.

    Ένας λόγος ύπαρξης για την κυρία Παναγοπουλου, ως άμισθης συμβούλου του πρωθυπουργού, διότι γιατί να υπάρχει ο μάγος του Οζ, εκεί, χωρίς τον κόσμο που επιθυμεί να μαγευτεί; Λοιπόν αρκεί αυτός ο λεκές που λέγαμε και στην αρχή;

    Αυτή η μικρούλα σταγόνα έλξης προς την πλουτοκρατία και την απόλαυση, όταν τόσα έχουν συμβεί, αρκεί για να θυμώσει έναν λαό; ΑΠ το ότι ένας αριστερό πρωθυπουργός, χωρίς γραβάτα και με τα φτηνά κάποτε κοστουμάκια του, δεν κρύβονταν πίσω από σουρ μεζούρ πολυτέλειες και ψεύτικα χαμόγελα, ήτανε τόσο πρόθυμος, τελικά, να αποδεχτεί πρόταση για διακοπές εφοπλιστικής οικογένειας στο απαγορευτικό όνειρο του ιδιωτικού σκάφους, λίγες, άντε πολλές μέρες μετά την θυσία στις φλόγες των ανθρώπων και που αφού αυτό βγήκε στην δημοσιότητα, μας τι λέει τι κάνει ο πολιτικός του αντίπαλος και δεν παραδέχεται τίποτα, δεν αναλαμβάνει ευθύνη, δεν κάνει ταμείο ηθικής!

    Παραμένει υπεράνω κριτικής, με ύφος, ήθος και ξανά ηθική, κάνοντας κατάχρηση πια και εμείς της λέξης, που προσποιείται πως δεν έχει λεκέ, που έχει απλωθεί και λάδωσε όλο το ύφασμα.

    Μα, αν προσποιείσαι συνέχεια, στο τέλος ξεχνάς ποιος είσαι! Και όποιος και αν είσαι, μοιάζεις πάντως να κινείσαι άνετα σε πολυτελή γιοτ, στα αναπαυτικά τους σαλόνια, στις απάτητες παραλίες που θα σου προσφέρουν ιδιωτικότητα και μοναχικότητα, αγαθά όχι για ανθρώπους, πια, γιατί -για να θυμηθούμε τον Πλωτίνο- «ο άνθρωπος βρίσκεται μεταξύ θεού και θηρίου» και επειδή τελευταία ως είδος έχουμε εκπέσει κι άλλο, οι ειδυλλιακές παραλίες, τα πορφυρά ηλιοβασιλέματα και οι χρυσές πουδράτες παραλίες είναι μόνο για θεούς!

    Εκείνος, λοιπόν, ο αριστερός νεαρούλης των μαθητικών καταλήψεων, το μέλος της ΚΝΕ, το στέλεχος του Συνασπισμού, ο επικεφαλής σύντροφος του ΣΥΡΙΖΑ, με τα φοιτητικά βράδια σε ταβερνάκια στα Εξάρχεια, τα Bella ciao, τα κόκκινα πανό, την επανάληψη των μαρξιστικών αποφθεγμάτων του διαδικτύου, ευχήθηκε τόσο την εξουσία και, όπως λέει το κλισέ, «πρόσεχε καλά τι εύχεσαι, γιατί μπορεί να σου συμβεί».

    Και συνέβηκε. Και μοιάζει να έμαθε πολλά σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, σαν ένα αστέρι που μπορεί να εκραγεί μπαίνοντας στη ατμόσφαιρά μας, παρασύροντας στην άβυσσο το μικρό μεσογειακό μας σύμπαν.

    Τον κόσμο, λένε, οι καλλιτέχνες, πρέπει να τον περιγελάσεις για να τον ανεχτείς. Ο Αλέξης Τσίπρας μάς έλεγε πως θα τον αλλάζει. Έμοιαζε αποφασισμένος να τον κάνει να ασπαστεί τη δική του κοσμοθεωρία και, ως άνδρας με πεπρωμένο, έδειχνε πως δε θα επέτρεπε να τελειώσουν τη δική του ιστορία.

    Και υστέρα από αυτό το χαλαρό άφημα στο εφοπλιστικό σκάφος της κυρίας Παναγοπούλου, ω, ίσως ο κόσμος να έχει γίνει όχι μόνο ανεκτός, αλλά και τρυφηλά απολαυστικός.

    Για ολίγους.

    Για έναν…



    ΣΧΟΛΙΑ