• Big Story

    Η απάντηση στον Καμμένο (που υπόσχεται επενδύσεις 3 δισ) ενός οινοποιού που μέσω Facebook πουλάει όσο-όσο την επιχείρησή του

    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος


    «ΠΩΛΕΙΤΑΙ οινοποιείο στη περιοχή Αμύνταιου. Τα αφρώδη κρασιά μας πωλούνται από την Καλιφόρνια μέχρι και την Αυστραλία. Πολύ δυνατό brand στο εξωτερικό και εσωτερικό. Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έχει διάθεση να ασχολείται 24/7 με το τελωνείο, λόγω της φορολογικής αποθήκης την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, και τα διάφορα υπουργεία. Χρόνος για παραγωγή, προώθηση και πωλήσεις δεν υπάρχει πλέον. Ο ιδιοκτήτης μετακομίζει αναγκαστικά σε κανονική χώρα της Ευρώπης όπου δεν υπάρχει ριζοσπαστική παραφροσύνη…. κάθε προσφορά δεκτή…. adios muchachos… (***ΠΡΟΣΟΧΗ*** το post μπορεί να έχει ειρωνικό περιεχόμενο***)».

    Με αυτήν την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Ολλανδός οινοποιός Laurens Hartman, που δραστηριοποιείται στο Αμύνταιο της Φλώρινας, εκφράζει την απόγνωση στην οποία έχει οδηγηθεί εξαιτίας της γραφειοκρατίας που «πνίγει» τις ελληνικές επιχειρήσεις

    Η φράση που χρησιμοποιεί είναι πραγματικά πετυχημένη: «ριζοσπαστική παραφροσύνη». Πώς αλλιώς να περιγράψει κανείς το τέρας της γραφειοκρατίας που «καταβροχθίζει» χωρίς έλεος κάθε επιχειρηματική προσπάθεια στη χώρα μας;

    Τα σχόλια του Hartman μοιάζουν να δίνουν… πληρωμένη απάντηση στην «υπόσχεση» του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για επένδυση ύψους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ στη νήσο Φλέβες, ένα μικρό νησάκι του Σαρωνικού όπου συχνά ασκούνται οι επίλεκτες δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού.

    Μιλώντας στην Exposec 2016, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε μεταξύ άλλων:

    «Μόνο για τη νήσο Φλέβες υπάρχουν δύο προτάσεις, η μία είναι από την πλευρά του Άμπου Ντάμπι για ενοίκιο με 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα πηγαίνουν στον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού και τη δημιουργία ενός resort 22 χιλιάδων θέσεων με επένδυση 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Δεύτερη πρόταση, από την πλευρά του Ισραήλ, για τη δημιουργία του Silicon Island, δηλαδή πρότυπου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο, προκειμένου να μπορέσει να αξιοποιηθεί αυτή η περιουσία».

    Ωραία όλα αυτά -και μάλιστα από κάποιον που ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα… ζεστός για τέτοιου είδους προσφορές από το εξωτερικό για ελληνικά νησιά- αλλά μόνο στα χαρτιά. Γιατί η σκληρή πραγματικότητα είναι άλλη, και είναι η πραγματικότητα της φορολαίλαπας, της γραφειοκρατίας, της «ριζοσπαστικής παραφροσύνης».

    Ακόμα δηλαδή κι αν όντως υπάρχει αυτό το ενδιαφέρον που αποκάλυψε χθες ο Πάνος Καμμένος για επενδύσεις, μόλις οι επίδοξοι επενδυτές συνειδητοποιήσουν τι τους περιμένει στην Ελλάδα θα… φύγουν τρέχοντας!

    Κι αυτό γιατί στις «φλέβες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τρέχει ο κρατισμός…

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: “Παιδιά στην Ηλεκτρονική συγγνώμη αλλά… Δεν φοράτε κόκκινα γάντια”- Ρεσιτάλ στο twitter



    ΣΧΟΛΙΑ