• Big Story

    Γιατί οι επενδυτές πουλάνε μετοχές σαν τρελοί


    Οι μεγαλοεπενδυτές της Bank of America Merill Lynch ψάχνουν να βρουν την έξοδο. Σε ένα σημείωμα την Τρίτη, η σύμβουλος επενδυτικής στρατηγικής Jill Carrey Hall, είπε ότι οι θεσμικοί πελάτες πουλάνε μετοχές εδώ και 14 συνεχείς βδομάδες. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κύμα πωλήσεων που έχει δει η BofAML από τότε που ξεκίνησε την καταγραφή αρχείου το 2008.

    Όλοι μαζί οι θεσμικοί επενδυτές – τα αμοιβαία κεφάλαια και τα κληροδοτήματα – σήκωσαν 2,8 δισ. δολάρια από μετοχές την περασμένη βδομάδα.

    Ο δείκτης S&P 500 έπεσε 1,3% την προηγούμενη βδομάδα, κατέγραψε δηλαδή τη μεγαλύτερη πτώση του από το Φεβρουάριο. Οι μετοχές είχαν φτάσει κοντά σε ιστορικά υψηλά λίγο πριν από την πώληση.

    Η αγορά εμφάνισε και άλλο ένα ψεγάδι την Τρίτη, καθώς οι παγκόσμιες αγορές κατρακύλησαν μετά από τα απογοητευτικά νούμερα Κινέζικων βιομηχανιών.

    Η Hall έγραψε:

    “Όπως σημειώσαμε και την προηγούμενη βδομάδα, αυτό ήταν το μεγαλύτερο κύμα πωλήσεων στην ιστορία των δεδομένων μας (από το 2008) – το προηγούμενο ήταν 12 βδομάδες (τέλη του 2010). Η επιμονή στις πωλήσεις υποδεικνύει ότι οι πελάτες αμφιβάλλουν για τη βιωσιμότητα αυτού του ράλι. Το αρνητικό συναίσθημα για τις μετοχές το εξέφρασε και ο Sell Side Indicator, που εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Οι καθαρές πωλήσεις συνεχίζουν να κυριαρχούνται από τους θεσμικούς επενδυτές ενώ πωλήσεις πραγματοποίησαν και τα hedge funds και οι ιδιώτες πελάτες”.

    screen shot 2016-05-03 at 8.29.56 am

    Η Hall τόνισε και το ότι πουλήθηκαν μετοχές από λιγότερους τομείς σε σχέση με άλλες περιόδους. Ο κλάδος της υγείας είδε τις μεγαλύτερες καθαρές πωλήσεις, καθώς συνεχίζει να επηρεάζεται αρνητικά από μια ενδεχόμενη πολιτική καταστολή, εν αναμονή των εκλογών και πολλοί επενδυτές ξεκαθαρίζουν τη θέση τους.

    Οι επενδυτές βλέπουν πιο θετικά τις μετοχές των βιομηχανιών. Η Hall είπε ότι αυτό συμβαίνει λόγω των αυξημένων κερδών που είδε αυτή τη σεζόν ο βιομηχανικός κλάδος. Οι προσδοκίες, παρόλα αυτά, παραμένουν χαμηλές.

    Την Τρίτη, η επικεφαλής της αμερικάνικης ομάδας στρατηγικής, Savita Subramanian, τόνισε το γεγονός ότι ο Sell Side Indicator της φίρμας έδειξε ότι η Wall Street δεν μπορούσε να διανοηθεί τη συνέχιση αυτού του ράλι.

    Ο Sell Side Indicator βασίζεται στη μέση προτεινόμενη κατανομή μετοχών την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

    Έπεσε στο 51,9 τον Απρίλιο, το χαμηλότερο εδώ και ένα χρόνο. Η Subramanian είπε ότι, ιστορικά ο Indicator κάνει κόντρα προβλέψεις, καθώς οι συνολικές αποδόσεις είναι συνήθως θετικές.

    “Παρόλα αυτά, οι προηγούμενες αποδόσεις δεν αποτελούν εγγύηση για μελλοντικά αποτελέσματα”, προειδοποίησε.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/i-trapeza-pireos-kerdizi-tous-ellines-efoplistes-ke-i-credit-suisse-episis/42237

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/ubs-ta-kerdi-tis-epesan-kata-64/42175

     



    ΣΧΟΛΙΑ