• Ναυτιλία

    Γ. Αγγελικούσης: Τα νέα σχέδια του εφοπλιστή στην αγορά LNG

    Αγγελικούσης

    Γιάννης Αγγελικούσης


    Tην επόμενη κίνηση της στην ανακάμπτουσα αγορά μεταφοράς LNG ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ναυτιλιακή Maran Gas, συμφερόντων του ισχυρού εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση.

    Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι στα άμεσα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται η παραγγελία δύο νεότευκτων πλοίων μεταφοράς LNG σε ναυπηγείο της Νοτίου Κορέας.

    Πρόκειται για το ναυπηγείο DSME, με το οποίο ο κ. Αγγελικούσης έχει μακροχρόνια συνεργασία, στηρίζοντας το σημαντικά με τις παραγγελίες του στις δύσκολες οικονομικές περιόδους.

    Αν και η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχει οριστικοποιηθεί, πηγές αναφέρουν ότι πιθανόν μέχρι το τέλος του έτους η Maran να υπογράψει τη σχετική σύμβαση.

    Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, ο συνολικός αριθμός των πλοίων του στόλου της Maran Gas θα ανέλθει στα 38, καθιστώντας την μία από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου LNG παγκοσμίως.

    Στην παρούσα φάση, ο στόλος της ναυτιλιακής αποτελείται από 27 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου και εννέα νεότευκτα, τα οποία είναι προγραμματισμένο να παραλάβει το 2019 και το 2020.

    Σημειώνεται ότι ένα εκ των εννέα νεότευκτων που αναμένεται να παραλάβει η Μaran Gas το Μάρτιο του 2020, αφορά μία πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU), την πρώτη που παρήγγειλε ο εφοπλιστής.

    Ωστόσο, φέτος το καλοκαίρι προχώρησε στην μετατροπή μίας option που είχε για μία δεύτερη πλωτή μονάδα  FSRU, σε νεότευκτο πλοίο LNG. Πηγές προσκείμενες στη Maran Gas υποστήριξαν ότι στην παρούσα φάση κατά την οποία η αγορά LNG δείχνει σημάδια ανάκαμψης και ολοένα και περισσότεροι εφοπλιστές στρέφονται σε αυτήν, ο κ. Αγγελικούσης προτίμησε να εστιάσει άμεσα στα πλοία, και να εξετάσει σε δεύτερη φάση την πολιτική του στα FSRU.

    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς LNG “Woodside Chaney” της Maran Gas

     



    ΣΧΟΛΙΑ