• Big Story

    Folli Follie: Υπάρχει λευκός ιππότης; Τι λέει η Fosun


    Τον… λευκό ιππότη που θα σώσει την “πριγκίπισσα” Folli Follie από τον “δράκο” της κατάρρευσης αναζητά η διοίκηση της εταιρείας, και το θέμα είναι αν αυτός ο ιππότης υπάρχει ή είναι… μόνο στα παραμύθια.

    Κι όμως, παρά τα μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Folli Follie και παρά το τεράστιο πλήγμα που δέχθηκε η αξιοπιστία της από τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του αιώνα που δε σταματούν να βγαίνουν τους τελευταίους μήνες, λευκός ιππότης ίσως και να υπάρχει. Και πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομα αυτού είναι… Fosun.

    Ο κινεζικός όμιλος αποτελεί στρατηγικό επενδυτή και μέτοχο μειοψηφίας του ομίλου Folli Follie (ελέγχει ποσοστό 16,37%) και οι πληροφορίες τον θέλουν πρόθυμο να αναλάβει δράση, με στελέχη του να βρίσκονται ήδη στην Αθήνα για επαφές με τη διοίκηση της εταιρείας. Αν πράγματι η Fosun εμπλακεί στη διάσωση της Folli Follie, θα πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη για τη βιωσιμότητα της εταιρείας, η οποία υποφέρει από δραματική έλλειψη ρευστότητας και η χρηματοδότηση από τον κινεζικό όμιλο θα βοηθούσε στο να σταθεί όρθια η εταιρεία και να μπει μπροστά το σχέδιο εξυγίανσής της.

    Πάντως, πηγές της Fosun αναφέρουν ότι επί του παρόντος δεν θα προχωρήσουν σε καμία κίνηση, αν δεν έχουν πρώτα μία πλήρη εικόνα για τα οικονομικά της εταιρείας. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή οικονομικά στοιχεία δεν υπάρχουν, καθώς εκκρεμεί η αναμόρφωση και ο επανακαθορισμός των οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie για το 2017, μετά την έκθεση της Alvarez & Marsal για τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία των δραστηριοτήτων της στην Ασία. Η εταιρεία αναζητά ελεγκτική εταιρεία για να συντάξει τις νέες οικονομικές καταστάσεις, μεταξύ αυτών και οι λεγόμενες Big 4, όμως καμία δεν εμφανίζεται πρόθυμη να “μπλέξει” με αυτήν την υπόθεση. Επομένως, η κατάσταση περιπλέκεται και η Fosun ενδεχομένως να πρέπει να περιμένει πολύ για να δει αυτά τα στοιχεία που θέλει για να αποφασίσει πώς θα κινηθεί.

    Όμως χρόνος δεν υπάρχει. Οι οικονομικές καταστάσεις είναι αναγκαίες για να προχωρήσει η διαδικασία εξυγίανσης της Folli Follie, και το σχέδιο εξυγίανσης πρέπει να κατατεθεί εγκαίρως στο Πρωτοδικείο για να εγκριθεί. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία βρίσκεται σε αδιέξοδο, αφού χωρίς ελεγκτική εταιρεία δεν υπάρχουν οικονομικές καταστάσεις, χωρίς οικονομικές καταστάσεις δεν υπάρχει σχέδιο εξυγίανσης και χωρίς σχέδιο εξυγίανσης δεν υπάρχει σωτηρία για τη Folli Follie, όσοι “λευκοί ιππότες” κι αν εμφανιστούν…

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fosun από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Folli Follie είχε προτιμήσει την τακτική της σιωπής, αποφεύγοντας να προβεί σε σχόλια. Πολλοί έχουν ερμηνεύσει τη στάση αυτή ως έμμεση στήριξη στην εταιρεία, αλλά και στον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, ενώ ο αντιπρόεδρος της Fosun, Qian Jiannong, είχε εκφράσει ανοιχτά την πίστη του στις δυνατότητες της εταιρείας. Μένει τώρα να δούμε αν τελικά η Fosun θα αναλάβει όντως δράση για να οδηγήσει τη Folli Follie στη νέα εποχή, και αν αυτή η νέα εποχή θα περιλαμβάνει τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, ο οποίος παρά τις πιέσεις που δέχεται για να παραιτηθεί, επιμένει πως θέλει να έχει λόγο στην εταιρεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Folli Follie: Σε πτώχευση η θυγατρική στις ΗΠΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Τα αδιέξοδα που απειλούν την εταιρεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Folli Follie: Ψάχνει τώρα νέα εταιρεία για να κάνει τους ελέγχους



    ΣΧΟΛΙΑ