• Business

    Ερρίκος Ντυνάν: Όλες οι εξελίξεις για τον διαγωνισμό από την Τράπεζα Πειραιώς

    Eρρίκος Ντυνάν

    Eρρίκος Ντυνάν


    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν από την Τράπεζα Πειραιώς, με τις εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να λαμβάνουν πολύ σύντομα (πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα ημερών) την πρόσκληση για την υπογραφή των συμφώνων εμπιστευτικότητας.

    Ήδη η PricewaterhouseCoopers, που λειτουργεί ως σύμβουλος πώλησης του νοσοκομείου, έχει αποστείλει προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε περίπου 60 επενδυτές, αν και δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής πόσοι από αυτούς θα λάβουν και πρόσκληση για τα σύμφωνα εμπιστευτικότητας. Πάντως, μεταξύ των υποψήφιων επενδυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ερρίκος Ντυνάν είναι γνωστοί ελληνικοί νοσοκομειακοί όμιλοι (Υγεία, Ιασώ, Ευκωκλινική, Ιατρικό Αθηνών), καθώς και το fund CVC Capital Partners, που εν τω μεταξύ διεκδικεί και το ποσοστό που κατέχει η MIG στο Υγεία, γεγονός που ενδεχομένως να επηρεάσει το κατά πόσον η CVC θα εμπλακεί τελικά στη διεκδίκηση του Ερρίκος Ντυνάν. Ασαφές παραμένει επίσης το αν ο όμιλος Αποστολόπουλου (Ιατρικό Αθηνών) θα κινηθεί αυτόνομα ή θα συνεργαστεί με κάποιον άλλο παίκτη της αγοράς, όπως και το αν υπάρχουν ξένα funds που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν το Ερρίκος Ντυνάν, είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με κάποιον εγχώριο όμιλο.

    Σε κάθε περίπτωση, η πώληση του νοσοκομείου δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, ενώ ερωτηματικό παραμένει και το αν θα δοθεί η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ξεχωριστές προσφορές για τη νοσοκομειακή δραστηριότητα και για τις κτιριακές υποδομές του Ερρίκος Ντυνάν.

    Πολλά θα κριθούν πάντως στην επικείμενη διαδικασία του due diligence, με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να “ξεσκονίζουν” τα οικονομικά στοιχεία του νοσοκομείου και να διαμορφώνουν μία σαφή εικόνα για τις υποχρεώσεις του και τις προοπτικές κερδοφορίας, προτού προχωρήσουν στη φάση των δεσμευτικών προσφορών, οι οποίες πιθανότατα θα υποβληθούν στα τέλη Ιουλίου, με τα σημερινά δεδομένα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλη η πρόταση Μπόμπολα για την επόμενη μέρα στην Ελλάκτωρ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήνυμα captain Fu προς την κυβέρνηση: «Εγκρίνετε το master plan για να ξεκινήσουμε άμεσα τις επενδύσεις»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Στην τσεχική APS το πακέτο «κόκκινων» δανείων Arctos της Τράπεζας Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ