ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια μεγάλη «γέφυρα ζωής» για πέντε συνανθρώπους μας στήθηκε σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες, με αφετηρία τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ερρίκος Ντυνάν και τη δωρεά οργάνων από 61χρονη ασθενή από την Εύβοια που έχασε τη δική της μάχη, ύστερα από εγκεφαλική αιμορραγία.
Η οικογένεια της άτυχης ασθενούς, της οποίας διαπιστώθηκε ο θάνατος του εγκεφαλικού στελέχους έπειτα από τις απαιτούμενες κλινικές εξετάσεις, πήρε τη γενναία απόφαση να κάνει «δώρο ζωής» σε άλλους ασθενείς, προσφέροντας ζωτικά όργανά της. Ακολούθησε μια πολύωρη επιχείρηση για τη λήψη οργάνων, που κινητοποίησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ερρίκος Ντυνάν, υπό τη γενική εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), ο οποίος καθόρισε και την επιλογή των ληπτών.
Ειδικότερα, βρέθηκαν συμβατοί ασθενείς για τους δύο νεφρούς στο Λαϊκό Νοσοκομείο, για τους κερατοειδείς στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών, ενώ για το ήπαρ οργανώθηκε διεθνής αποστολή, καθώς συμβατός λήπτης βρέθηκε στην Ιταλία.
Επισημαίνεται ότι η ΜΕΘ του Ερρίκος Ντυνάν από την έναρξη της λειτουργία της έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πεδίο των μεταμοσχεύσεων και της δωρεάς οργάνων σώματος, συμβάλλοντας στην αξιοποίηση περισσοτέρων από 450 μοσχευμάτων που έχουν χαρίσει ζωή σε αντίστοιχους συνανθρώπους μας.
Διαβάστε επίσης:
Παπαθανάσης: Νέος κύκλος υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης από το Ταμείο Δανείων του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.