• Big Story

    Επιβεβαίωση του mononews: Προς εκτόνωση η κρίση στην Εθνική. Σωστή η απόφαση του ΤΧΣ, λένε πηγές


    Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης στην Εθνική Τράπεζα. 

    Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, χωρίς να λάβει απόφαση κατάθεσης αιτήματος για να προχωρήσουν οι διαδικασίες  έκτακτης γενικής συνέλευσης στην Εθνική Τράπεζα. Το θέμα φαίνεται να «παγώνει» προσώρας, ωστόσο παραμένει πάντα στο τραπέζι  το ενδεχόμενο να επανέλθει το Ταμείο και να προχωρήσει σε έκτακτη  γενική συνέλευση, πριν από την τακτική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί μετά από ένα εξάμηνο από τώρα. Σε κάθε περίπτωση το ΤΧΣ, έκανε  κίνηση προς  εκτόνωση της κρίσης και περιμένει ανάλογη αντίδραση από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας. Στην κατεύθυνση αυτή συνέβαλε και η γνωμοδότηση του SSM που  τάχθηκε υπέρ της συμβιβαστικής λύσης.

    Την Παρασκευή το βραδυ στις 10,40 το mononews είχε προαναγγείλει το γεγονός ότι επίκειται εκτόνωση της υπόθεσης κατόπιν πρωτοβουλιών του επικεφαλής της  Εθνικής Λεωνίδα Φραγκιαδάκη.

    Τι επισημαίνουν κύκλοι του ΤΧΣ 

    Κύκλοι του Ταμείου μιλούν για «υπεύθυνη στάση» από την πλευρά του ΤΧΣ, μετά και την παρέμβαση – νωρίτερα τη Δευτέρα – μέσω e-mail του Rolf Klug, Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της ΕΚΤ και στελέχους του SSM στον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γιώργο Μιχελή.

    AdTech Ad

    Το εν λόγω mail ήταν απάντηση σε σχετικό ερώτημα που είχε απευθύνει το ΤΧΣ στον SSM σχετικά με το τι πιστεύει για τις εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα.

    Στο email – που αποτέλεσε ανεπίσημη επικοινωνία προς την ηγεσία του ΤΧΣ, αλλά ξεκάθαρη απάντηση για το ζήτημα – το στέλεχος του SSM τόνισε πως θα ήταν καλό να αποφευχθεί η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στην Εθνική Τράπεζα, αλλά εάν αυτό δεν επιτευχθεί, θα μπορούσαν οι όποιες αποφάσεις της έκτακτης γενικής συνέλευσης να αφορούν μόνον στο πρόσωπο του προέδρου και των δύο συνδικαλιστών που μετέχουν στο ΔΣ της Εθνικής.

    Ο Rolf Klug δεν έκρυψε την προτίμηση του οι αποφάσεις για τις διοικητικές αλλαγές στην Εθνική να ληφθούν κατά την τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2017 και όχι σε έκτακτη γενική συνέλευση μέσα στο Δεκέμβριο όπως έχει αποφασίσει το ΤΧΣ. Αναγνωρίζει δε πως ενδεχομένως θα προκληθεί πρόβλημα εάν το ΤΧΣ άρει την εμπιστοσύνη του προς το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής.

    Η Εθνική Τράπεζα  χρειάζεται ομαλότητα, όταν έχουμε τόσα θέματα ανοιχτά. Η φιλοδοξία του σχεδίου αναδιάρθρωσής μας, καθιστά επιτακτικό αυτή τη στιγμή το να έχουμε καλές και στενές σχέσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με τα οποία συνεργαζόμαστε και έχουμε επαφές, πρωτίστως με τους μετόχους μας και τους επόπτες μας» τόνισε, νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση ανωτέρων και ανωτάτων στελεχών της τράπεζας για διάφορα τρέχοντα θέματα.

    Ο κ. Φραγκιαδάκης, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, σημείωσε: «Ξέρω πως όλοι διαβάζετε και αγωνιάτε, το ίδιο και εμείς. Η πρόθεσή μας είναι μέσα από όλο αυτό, όμως να βγούμε ενωμένοι, ώστε τα πράγματα να πάνε προς το καλύτερο. Γι’ αυτό, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της εξομάλυνσης της σχέσης μας με το Ταμείο. Δεν υπήρχε πρόθεση ρήξης της σχέσης με το ΤΧΣ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εννέα φαγητά που… σας ανεβάζουν τη διάθεση! (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζημίες 98,9 εκατ. δολ. για έξι ελληνικές ναυτιλιακές στο τρίτο τρίμηνο του 2016

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους στη Μεσόγειο



    ΣΧΟΛΙΑ