• Big Story

    Αιφνιδιάζει η Α. Φράγκου: Πουλάει μετοχές της Navios Partners αξίας 25 εκατ. δολ.

    Αγγελική Φράγκου Navios Maritime Holdings

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc.


    Σε νέα συμφωνία προχώρησε η ναυτιλιακή Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, η οποία και ανακοίνωσε την πώληση κοινών ονομαστικών μετοχών αξίας 25 εκατ. δολαρίων.

    Συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι ήλθε σε σχετική συμφωνία με την εταιρεία S. Goldman Capital και πρόκειται να πουλήσει κοινές μετοχές των οποίων η συνολική αξία θα ανέλθει στα 25 εκατ. δολάρια. Σημειώνεται ότι οι μετοχές αυτές κατά διαστήματα ανήκαν σε ετερόρρυθμες εταιρείες, ενώ η συγκεκριμένη ενέργεια συμμορφώνεται με τους όρους της δημόσιας εγγραφής της Navios Partners στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η οποία πραγματοποιήθηκε το έτος 2014.

    Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου και των εννέα μηνών του 2016

    Όπως είχε γράψει το mononews.gr στις 14 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, η Navios Partners εμφάνισε ζημίες ύψους 33,8 εκατ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του 2016, εξέλιξη που αποδίδεται αφενός στις χαμηλές τιμές των ναύλων και αφετέρου στην μεγάλη έκθεση που είχε η εταιρεία στη νοτιοκορεάτικη χρεοκοπημένη Hanjin Shipping. Επιπλέον, στο εννεάμηνο του 2016 παρουσίασε ζημίες ύψους 50,4 εκατ. δολάρια.

    Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή της κας Φράγκου είχε ναυλώσει δύο φορτηγά πλοία τύπου capesize στην Hanjin έναντι 29.356 δολαρίων ημερησίως, μέχρι και το Δεκέμβριο του 2020. Παράλληλα, η εισηγμένη στην αγορά της Νέας Υόρκης Navios Partners είχε λάβει μετοχές της Hanjin στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που πραγματοποίησε η νοτιοκορεάτικη εταιρεα, τις οποίες και πούλησε καταγράφοντας ζημίες ύψους 19,4 εκατ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο.

    H πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ναυτιλιακής, Αγγελική Φράγκου, επισήμανε σχετικά ότι “Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016, εμφανίσαμε έσοδα 50,3 εκατ. δολ. και κέρδη EBITDA 13,4 εκατ. δολ. Τα αποτελέσματα μας επηρεάστηκαν από τις επιβαρύνσεις απομείωσης που προήλθαν από την πώληση μετοχών που λάβαμε από τη Hanjin στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που πραγματοποίησε. Ωστόσο, παρά τη δύσκολη συγκυρία που ταλαιπωρεί την αγορά ξηρού φορτίου και των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων, η Navios Partners κατόρθωσε να σταθεροποιήσει τον ισολογισμό της και να προσθέσει ρευστότητα”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Οικονόμου: Ολοκληρώθηκε η πώληση και πέμπτου panamax της DryShips

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Τσάκος: Στην TEN τα 2 δεξαμενόπλοια της BP

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ε. Πιστιόλης: Συμφωνία με θεσμικό επενδυτή για ιδιωτική τοποθέτηση στην Top Ships



    ΣΧΟΛΙΑ