• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Καταιγίδα στο Μαρούσι: «Μόνο με θαύμα δεν θα έχουμε νεκρούς» δήλωσε ο Γ. Καραμέρος

    • NewsRoom
    μαρουσι


    Συναγερμός έχει σημάνει στο Μαρούσι, καθώς η ισχυρή καταιγίδα που έπνιξε την περιοχή έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως μόνο με θαύμα δεν θα υπάρξουν νεκροί.

    Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν πεζοί στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και την Κονίτσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

    «Υπάρχουν τεράστιοι όγκοι νερού στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου. Υπάρχει ένα παλιό αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου πάνω στο ρέμα της Σαπφούς, έχει βγει το νερό», δήλωσε ο ίδιος.

    Στο Μαρούσι μέσα σε λίγα λεπτά τα ΙΧ που ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ στη διασταύρωση Κηφισίας και Σώρου βούλιαξαν. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Καραμέρου δεν υπήρχαν άνθρωποι στα αυτοκίνητα.

    Οι περιοχές που βρέχει καταρρακτωδώς είναι Μαρούσι, Μενίδι, Εκάλη, Κηφισιά, Βριλήσσια, Διόνυσος αλλά και Κερατέα. Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική έχει δεχθεί 140 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από σπίτια και αυτοκίνητα κυρίως σε Κηφισιά, Μαρούσι και Πεντέλη.

    μαρουσι

    Με εντολή της αστυνομίας, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε δρόμους στην Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία, λόγω της νεροποντής.

    Ειδικότερα, έκλεισε η γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και ο παράδρομος της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», στη Νέα Ερυθραία.

    Από την εκδήλωση της καταιγίδας, η Πυροσβεστική έχει ήδη δεχθεί περίπου 170 κλήσεις από περιοχές στα βόρεια της Αττικής και ειδικότερα από Βόρεια Πεντέλη, Κηφισιά, Μελίσσια, Μαρούσι και Βριλήσσια.

    Μεγαλύτερη κινητικότητα υπάρχει στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου οι κλήσεις αφορούν σε άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας. Μάλιστα, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι οι κλήσεις θα αυξηθούν, καθώς υπάρχει ανοδική τάση.

    κηφισια-ησαπ-βροχη
    Ο σταθμός ΗΣΑΠ στην Κηφισιά

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Την ώρα του πένθους η Κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει τροπολογία για αυξήσεις στους διευθυντές των ΔΕΚΟ!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονίζει η ιστορία πατέρα που έχασε το μωρό του στο Μάτι λίγο πριν βαφτιστεί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκαριστικά βίντεο: Πλημμύρισαν Μαρούσι, Βριλήσσια, Κηφισιά από τις καταρρακτώδεις βροχές



    ΣΧΟΛΙΑ