• Πολιτική

    Την ώρα του πένθους η Κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει τροπολογία για αυξήσεις στους διευθυντές των ΔΕΚΟ!

    • NewsRoom

    Κατερίνα Παπανάτσιου, υφυπουργός Οικονομικών


    Ρύθμιση με την οποία θα αυξάνονταν οι μισθοί των διοικητών και των υψηλόβαθμών στελεχών των ΔΕΚΟ κατέθεσε στην Βουλή η Κυβέρνησης, την ώρα που η χώρα μετρά ακόμα τα θύματα της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική.

    Η υπουργική τροπολογία κατατέθηκε το πρωί της Πέμπτης και προέβλεπε πως οι μισθοί και αποζημιώσεις των προέδρων και των διευθυνόντων και εντεταλμένων συμβούλων των συγκεκριμένων δημόσιων επιχειρήσεων δεν θα δεσμεύονται από το ανώτατο όριο των 4.631 ευρώ. Οι αυξήσεις σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να ξεπερνούν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου, οι οποίες ανέρχονται σε 8.314,56 ευρώ.

    Με βάση τα παραπάνω, αναμενόταν πως οι οι μισθοί των διοικητών στις ΔΕΚΟ, θα αυξάνονταν έως και 2.852 ευρώ.

    Αμέσως, η τροπολογία της κυβέρνησης προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ο Βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Μανιάτης κατήγγειλε πως η τροπολογία που προβλέπει αυξήσεις περί τα 3.000 ευρώ στους μηνιαίους μισθούς προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων κρατικών εταιρειών.

    “Ντροπή! Μέσα στο εθνικό πένθος, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, (ν)τροπολογία για αύξηση του μισθού των δεκάδων προέδρων κ διευθυνόντων συμβούλων των κρατικών εταιριών, από 4.631€, σε 7.483€”, ανέφερε.

    Τελικά η τροπολογία αποσύρθηκε από την κυβέρνηση, μετά την κατακραυγή. Δικαιολογώντας την κίνηση του υπουργείου, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου υποστήριξε ότι η τροπολογία αποσύρεται για να επανέλθει με καλύτερη διατύπωση. «Δεν είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την διατύπωση και θα το ξαναφέρουμε», σημείωσε.



    ΣΧΟΛΙΑ