• Πολιτική

    Δημήτρης Παγουρτζής: Ποιος είναι ο 17χρονος μακελάρης του Τέξας


    «Γεννημένος να  σκοτώνει». Αυτό το προφίλ επιθυμούσε να παρουσιάζει για τον εαυτό του ο βασικός ύποπτος του μακελειού στο λύκειο Santa Fe του Τέξας, Δημήτρης Παγουρτζής, ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση που σκόρπισε τον θάνατο σε τουλάχιστον 10 άτομα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία του Τέξα, ο νεαρός χρησιμοποίησε δύο όπλα, τα οποία ανήκουν στον πατέρα του που δεν γνώριζε ότι τα πήρε ο γιος του.

    Μάλιστα, έχει ξεκινήσει έρευνα σε δύο σπίτια, όπου οι αρχές φοβούνται ότι υπάρχουν εκρηκτικοί μηχανισμοί και εκεί. Αλλωστε έφτιαξε ένα «κοκτέιλ μολότοφ» ο 17χρονος στο λύκειο, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε σκοπό να αυτοκτονήσει, αλλά άλλαξεμ γνώμη την τελευταία στιγμή.

    Μεταξύ των αναρτήσεων του στο Facebook, στο οποίο «πόσταρε» πριν την εισβολή του στο kmeλύκειο, υπάρχει και μια ανάρτηση με ένα μπλουζάκι που έγραφε «Born to Kill». Ο λογαριασμός στο Instagram τον δείχνει να ακολουθεί λογαριασμούς που σχετίζεονται με τα όπλα καθώς και ομάδες όπως Guns Fanatics, Guns Lovers και Guns Glory. Μόνο τρεις φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί σε αυτόν τον λογαριασμό και έδειχναν ένα ψεύτικο πιστόλι μπροστά από μία οθόνη video game, μία φωτογραφία ενός βατράχου και μία φωτογραφία όπλου μαζί με ένα μαχαίρι και ένα φακό στο κρεβάτι του.

    Ο 17χρονος κατάγεται από την Καρδίτσα και ειδικότερα από την περιοχή του Μουζακίου. Συμμαθητές του ανέφεραν ότι συχνά ο Παγουρτζής έπεφτε θύμα bullying, τόσο από μαθητές, όσο και από καθηγητές. Στη σελίδα του στο Facebook έλεγε ότι σχεδίαζε να καταταχθεί στο στρατό το 2019, ωστόσο εκπρόσωπος του στρατού διέψευσε ότι υπήρχε κάποια εγγραφή του στα αρχεία.

    Ο Παγουρτζής συνελήφθη αμέσως μετά το μακελειό, εν μέσω αναφορών ότι ήταν ζωσμένος και με εκρηκτικά, εκτός από τα όπλα που έφερε μαζί του. Ο 17χρονος, που έχει τραυματιστεί και ο ίδιος, κρατείται και ανακρίνεται, ενώ όπως επιβεβαίωσαν οι αστυνομικές αρχές διεξάγονται έρευνες στο σπίτι του.

    Στη σελίδα του στο Facebook υπήρχε επίσης μία φωτογραφία μίας μαύρης καμπαρντίνας, την οποία φορούσε ο 17χρονος κατά τη διάρκεια του μακελειού. Ήταν μάλιστα διακοσμημένο με διάφορα «στολίδια» τα οποία εξηγούσε στη συνέχεια.

    Μεταξύ των αντικειμένων που είχε στην καμπαρντίνα ήταν ένας ασπρόμαυρος Σιδηρούς Σταυρός, που ήταν το υψηλότερο παράσημο ανδρείας του Γερμανικού Στρατού. Είχε εισαχθεί το 1813, ενώ το 1957 ξανασχεδιάστηκε, αφότου η γερμανική κυβέρνηση απαγόρευσε την παραγωγή εμβλημάτων που σχετίζονταν με τους Ναζί . Στο πέτο της καμπαρντίνας υπήρχε μια κονκάρδα με το σφυροδρέπανο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έλληνας ο μακελάρης του Τέξας!
     
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι ανέβαζε στο YouTube ο Έλληνας που συνελήφθη για το μακελειό στο Τέξας



    ΣΧΟΛΙΑ