• Big Story

    Christine Lagarde: Ήρωες οι Έλληνες… αν πετύχουν 3,5% πλεόνασμα!

    Eurogroup

    Κριστίν Λαγκάρντ, Πρόεδρος ΕΚΤ


    Η Christine Lagarde εμφανίστηκε να κρατάει σκληρή, αμετακίνητη και απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τους στόχους του ΔΝΤ στάση σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε παραμονές της αυριανής συνόδου του ΔΝΤ με την Παγκόσμια Τράπεζα στην Washington, όπου και της τέθηκαν και ερωτήσεις για την Ελλάδα, όπως ήταν αναμενόμενο.

    Η κ. Lagarde, δήλωσε ότι δε θα κάνει πίσω σε κανένα ζήτημα και ας τη φέρνει αυτό αντίθετη είτε με τις ελληνικές θέσεις είτε με τις ευρωπαϊκές. Ρωτήθηκε για το αν υπάρχουν διαφορές στις θέσεις του ΔΝΤ και της Ευρώπης αλλά και το τι ενέργειες θα γίνουν προκειμένου να αποφευχθεί κάθε πιθανό αδιέξοδο.

    «Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει καθυστέρηση. Συμφωνώ με την άποψη που έχουν εκφράσει και οι ελληνικές αρχές: πρέπει να βιαστούμε», τόνισε η επικεφαλής του Ταμείου.

    Εδώ όμως, τελειώνουν και τα κοινά σημεία με τις ελληνικές θέσεις, αφού όπως δηλώνει και η ίδια η κ. Lagarde, το ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει γνώμη στο παραμικρό.

    «Επαναλαμβάνω ότι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι η σταθερότητα, η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη της Ελλάδας. Θα πρέπει να υπάρξει συνδυασμός κατάλληλων μέτρων και ορθής δημοσιονομικής πολιτικής. Στόχος, όμως, θα πρέπει να είναι και το χρέος να καταστεί βιώσιμο».

    Δεν παρέλειψε να σχολιάσει με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο τις πιθανότητες της Ελλάδας να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 3,5% του GDP, όπως και προβλέπεται μέσα στο κείμενο του Μνημονίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν η ελληνική κυβέρνηση και κυρίως οι Έλληνες πολίτες κατέβαλαν πραγματικά ηρωικές, απόλυτα ηρωικές προσπάθειες αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί…».

    Διαβάστε ακόμη:

    Panama Papers: Ξεκίνησε το… κυνήγι των εισαγγελέων για τους Έλληνες διαχειριστές offshore



    ΣΧΟΛΙΑ