• Big Story

    Στουρνάρας: Το ευρώ ασπίδα προστασίας της οικονομίας – Να ολοκληρωθεί άμεσα η β’ αξιολόγηση

    αξιολόγηση Στουρνάρας ΤτΕ

    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος


    «Το ευρώ είναι για την ελληνική οικονομία ασπίδα προστασίας απέναντι σε απρόβλεπτους κινδύνους. Για την Ελλάδα, η ενεργή συμμετοχή της στο ευρώ είναι αναγκαία για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς, εθνικούς.

    Είναι όρος επιβίωσης της χώρας σε ένα ταραγμένο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Λειτουργεί ως άγκυρα όχι μόνο οικονομικής αλλά και κοινωνικής και πολιτικής σταθερότητας.»

    Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στην 84η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδας ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας. Στην ομιλία του, τόνισε ακόμα ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η β’ αξιολόγηση και έκανε εκτενή αναφορά στην αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης των κόκκινων δανείων καθώς έτσι θα απελευθερωθούν πολύτιμοι πόροι που θα κατευθυνθούν στην χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

    Ο διοικητής υπογράμμισε ότι τα προηγούμενα χρόνια η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει αξιοσημείωτες αντοχές και προέβλεψε ότι το 2017 ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα είναι στα 2,5%, τονίζοντας ότι η οικονομία έχει σήμερα τις δυνατότητες να περάσει σε μια νέα και πιο υγιή αναπτυξιακή φάση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ήταν το Eurogroup o πολιτικός θάνατος του Τσακαλώτου;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτος Τρ. Μηταφίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Περιγράφει τη Βενεζουέλα ως…παράδεισο (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιμένει ο Τ. Πετρόπουλος: «Οι φορείς των ελ. επαγγελματιών συμφώνησαν ομόφωνα μαζί μου» (video)



    ΣΧΟΛΙΑ