• Top Stories

    Μπαράζ επαφών Τσίπρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης: Μιλάει με Μέρκελ – «Ποντάρει» σε Τουσκ – Στάινμαγερ

    • NewsRoom
    Μαξίμου


    Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για τη β’ αξιολόγηση βρίσκονται σε προφανές αδιέξοδο και η ημερομηνία επιστροφής των Θεσμών στην Αθήνα παραμένει άγνωστη, η κυβέρνηση επιλέγει για άλλη μια φορά να τραβήξει το «χαρτί της πολιτικής διαπραγμάτευσης».

    Ο πρωθυπουργός επιδίδεται σε μπαράζ επαφών και τηλεφωνημάτων προκειμένου να άρει το αδιέξοδο, ωστόσο όποτε έχει δοκιμαστεί ανάλογη μέθοδος στο παρελθόν, η απάντηση των πολιτικών ηγετών της Ευρώπης δεν είναι άλλη από την παραπομπή στο Eurogroup και στα κλιμάκια των Θεσμών.

    Όπως διέρρευσε το Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας, εντός της ημέρας αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

    Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον αρμόδιο επίτροπο για τα οικονομικά και υπεύθυνο για το ελληνικό πρόγραμμα, Πιέρ Μοσκοβισί.

    «Ποντάρουν» σε Τουσκ – Στάινμαγερ

    Οι κυβερνητικές προσπάθειες σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο εντείνονται, με στόχο την αποσαφήνιση του τοπίου το συντομότερο δυνατόν. Όπως ανέφερε το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σε τηλεγράφημά του, η κυβέρνηση είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους θεσμικούς συνομιλητές της (κάποιες φορές, σε υψηλό επίπεδο).

    Την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Αυτονόητα, οι δηλώσεις Τσίπρα -Τουσκ αποκτούν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ιδίως στη συγκεκριμένη συγκυρία».

    Επίσης, την Παρασκευή, θα επισκεφθεί την Αθήνα ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ για επαφές με τον ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο και τον Έλληνα πρωθυπουργό.

    «Ώρα για πολιτικές πρωτοβουλίες», λέει ο Τζανακόπουλος

    Με βάση τις πληροφορίες του ΑΠΕ -ΜΠΕ και όσα δήλωσε την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τρεις είναι οι βασικές διαπιστώσεις του Μαξίμου:

    1. Όσον αφορά τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, τα δύο μέρη είναι πολύ κοντά.

    2. Μόνο προσχηματικά προσκόμματα, εκ μέρους μερίδας των πιστωτών, μπορούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία προόδου.

    3. Είναι η ώρα για τις πολιτικές πρωτοβουλίες («πολιτικές πιέσεις» τις χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) που θα μπλοκάρουν τυχόν νέες προσχηματικές κινήσεις.

    Θεωρίες συνωμοσίας στο εσωτερικό: «Οι πάντες συνωμοτούν εναντίον μας»

    Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης εξαπέλυσε πυρά κατά του διοικητή της ΤτΕ κατηγορώντας τον ότι συμπεριφέρεται περισσότερο ως πολιτικό πρόσωπο παρά ως θεσμικός παράγοντας. Χαρακτήρισε προκλητικές και υπονομευτικές τις δηλώσεις του και σημείωσε ότι «οι πάντες, εντός και εκτός χώρας, έχουν συνωμοτήσει κατά της κυβέρνησης».

    Πηγή: Τhetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ραγδαίες εξελίξεις: Πώς θα θωρακιστούν οι ελληνικές τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αμετακίνητος ο Σκουρλέτης: Αυτά που λέω για την ΔΕΗ, τα έλεγα από την πρώτη ημέρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μείωση αφορολόγητου: Νέοι φόροι 600-650 ευρώ για όλους



    ΣΧΟΛΙΑ