• Big Story

    Στον “αέρα” η αεροπορική γραμμή της Emirates Αθήνα – Νέα Υόρκη – Πόλεμος ΕΑΕ και ΗΠΑ


    “Μπλόκο” στη νέα γραμμή Αθήνα-Νέα Υόρκη της Emirates βάζουν οι Αμερικανοί. Στον “αέρα” βρίσκεται το νέο δρομολόγιο, το οποίο και ανακοίνωσε χθες η Αραβική εταιρία, και το οποίο θα συνδέει καθημερινά από τις 12 Μαρτίου την Αθήνα με τις ΗΠΑ (Newark) μετά την έντονη αντίδραση των Αμερικανικών αεροπορικών εταιριών, οι οποίες κάλεσαν χθες με ένα “πολεμικό” ανακοινωθέν το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να “μπλοκάρει” την Αραβική εταιρία.

    Οι Αμερικανικές εταιρείες ισχυρίζονται ότι υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό από την Emirates και ζητούν την προστασία της νέας Κυβέρνησης των ΗΠΑ καθώς όπως επικαλούνται η Emirates έχει δεχθεί κρατικές επιδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο σύνδεσμος των Αμερικανικών εταιριών Open&Fair Skies των Delta Air Lines Inc., American Airlines Group Inc. and United Continental Holdings Inc. αντέδρασε έντονα στο νέο δρομολόγιο, εκδίδοντας ανακοίνωση σε “πολεμικούς” τόνους με την οποία κατηγορούν την Emirates ότι καταστρατηγεί κατάφωρα τους κανόνες του ανταγωνισμού. Μάλιστα επισημαίνουν ότι η Αραβική εταιρία με την επιχειρηματικής της κίνηση αυτή,  “πετάει το γάντι” στη νέα Κυβέρνηση, η οποία έχει διακηρύξει ότι θα προστατεύσει τις εταίρες από πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού προστατεύοντας τις θέσεις εργασίας. Και τούτο γιατί η Emirates φέρεται να έχει λάβει επιδοτήσεις ύψους 40 δις δολαρίων από την κυβέρνηση του Ντουμπάι, πραγματοποιώντας ήδη δρομολόγια από το Ντουμπάι προς τις ΗΠΑ απευθείας, ενώ εκτελεί και δρομολόγιο στις ΗΠΑ μέσω Μιλάνου καθημερινώς.

    Όλα καταδεικνύουν ότι το νέο δρομολόγιο για το οποίο έσπευσε χθες να πανηγυρίσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, με δήλωση “ικανοποίησης” της υπουργού κας Έλενας Κουντουρά, αποτελεί το πρώτο τεστ της νέας Κυβέρνησης των ΗΠΑ στην πολιτική προατευτισμού που θέλει να εφαρμόσει.

    Η πτήση αυτή σχεδιαζόταν τα τελευταία 5 χρόνια από την Emirates για να λάβει το “πράσινο φως” της απογείωσης από το αεροδρόμια Ελ. Βενιζέλος.

    “Η Emirates παραβιάζει κατάφωρα τη συμφωνία Open Skies με την έναρξη της διοίκησης Trump, ρίχνοντας το γάντι με το νέο αυτό δρομολόγιο”, δήλωσε η Τζιλ Zuckman, εκπρόσωπος του λόμπι Open & Fair Skies, των αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι  “ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Πρόεδρο Trump και την ομάδα του για την επιβολή αυτών των συμφωνιών οι οποίες θα προστατεύουν τις αμερικανικές θέσεις εργασίας – γεγονός που η κυβέρνηση Ομπάμα απέτυχε να κάνει. “

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αγριεύουν τα πράγματα στον ΔΟΛ – Παπαχρήστος σε Μουλόπουλο: “Άσε Βασίλη…”



    ΣΧΟΛΙΑ