• Big Story

    Ο Άνθιμος Θωμόπουλος στο τιμόνι της Credicom. Τα σχέδια του για τη νέα τράπεζα

    Άνθιμος Θωμόπουλος

    Άνθιμος Θωμόπουλος


    Η νέα επενδυτική τράπεζα Credicom είναι γεγονός και έχει στο τιμόνι τον κ. Άνθιμο Θωμόπουλο. Ο γνωστός τραπεζίτης ανέλαβε από τις 21 Φεβρουαρίου, ενώ στο πλευρό του έχει την επίσης έμπειρη σε τραπεζικά θέματα -και δη των κόκκινων δανείων- κα Αναστασία Σακελλαρίου.

    Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ είναι Αμερικανοί εκπρόσωποι του fund Atlas, το οποίο έχει δεσμευθεί ότι θα συμμετάσχει με ποσό τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ, στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Credicom. Παράλληλα  κ. Θωμόπουλος έχει ξεκινήσει τις επαφές στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με υποψήφιους επενδυτές με στόχο να συγκεντρώσει 300 εκατομμύρια ευρώ.

    Η Credicom εδρεύει στη Λεωφόρο Συγγρού 189 και θα εστιάσει στην χρηματοδότηση επιχειρήσεων  με έμφαση στις αναδιαρθρώσεις. Ενώ μετά το καλοκαίρι και αφού ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η διοίκηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο η τράπεζα να αποκτήσει δίκτυο υποκαταστημάτων.

    Το κομμάτι της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων –και δη των επιχειρηματικών- καθώς κρύβει κρυμμένες υπεραξίες έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών. Σήμερα στη χώρα μας τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα υπερβαίνουν τα 110 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 42δις ευρώ είναι «κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. Μάλιστα –σύμφωνα με μελέτη της ΤτΕ- οι έξι στις δέκα επιχειρήσεις που έχουν καθυστερούμενες οφειλές μπορούν μέσα από τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης –και της κεφαλαιακής ενίσχυσης- να καταστούν και πάλι βιώσιμες.

    Σημειώνουμε ότι η Atlas Merchant Capital είναι μακροπρόθεσμος επενδυτής στον χρηματοικονομικό κλάδο, με παρουσία σε 8 τράπεζες διεθνώς, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Monte Dei Paschi στην Ιταλία, αλλά και για την απόκτηση της Εθνικής Τράπεζας Κύπρου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζες: Φόβοι για μη επίτευξη των στόχων του α’ τριμήνου. Τι προβληματίζει τους τραπεζίτες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Πειραιώς: Αποχωρoύν Λεκκάκος, Ταμβακάκης, Απαλαγάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Τράπεζα Κύπρου μπαίνει για πρώτη φορά στην αγορά των ναυτιλιακών δανείων

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ