• Big Story

    10.500 λογαριασμοί Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, στα χέρια της Αθήνας. Μας τα έδωσαν οι γερμανικές αρχές

    Γιώργος Βασιλειάδης. Ετών 39. Γενικός γραμματέας Διαφθοράς


    Τα ονόματα 10.500 λογαριασμών Ελλήνων που εκτιμάται ότι έχουν “αδήλωτες” καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες έχουν στα χέρια τους οι πλέον οι ελληνικές αρχές. Τα ονόματα και τα ποσά των λογαριασμών παραδόθηκαν σήμερα το πρωί σε κλιμάκιο των Υπουργείων Διαφθοράς και Οικονομικών που βρίσκεται στην Γερμανία και για την ακρίβεια στο κρατίδιο της Βεστφαλίας -Ρηνανίας. Του κλιμακίου προΐσταται ο ΓΓ Διαφθοράς κ. Γιώργος Βασιλειάδης. 

    Γιώργος Βασιλειάδης. Ετών 39. Γενικός γραμματέας Διαφθοράς
    Γιώργος Βασιλειάδης. Ετών 39. Γενικός γραμματέας Διαφθοράς

    Για την ακρίβεια σήμερα το πρωί οι γερμανικές αρχές παρέδωσαν στο ελληνικό κλιμάκιο λίστα με 10.500 ονόματα που έχουν καταθέσεις στις μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες. Οι λογαριασμοί αυτοί σύμφωνα με τους Γερμανούς ειδικούς περιέχουν ποσά έως 50 εκατ. ευρώ τα οποία εκτιμάται ότι είναι αδήλωτα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τα χρήματα αυτά δεν έχουν περάσει ποτέ από την ελληνική εφορία.Οι λογαριασμοί προέρχονται από λίστες που περιήλθαν στα χέρια των γερμανικών αρχών προ ολίγων μηνών και φυσικά περιείχαν και ονόματα Γερμανών και άλλων ευρωπαίων πολιτών.

    Πηγές που συνομίλησαν με το mono news επισημαίνουν ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη λίστα με ονόματα που έχουν πάρει ποτέ στα χέρια τους οι ελληνικές αρχές.

    mauroxrima



    ΣΧΟΛΙΑ