• Big Story

    Εφιάλτης: αρπάζουν τις τράπεζες οι ξένοι. Τι ξέρει από Ελλάδα ο Πολωνός νέος επικεφαλής του ΤΧΣ;


    Τα κλειδιά του τραπεζικού συστήματος και του ΤΧΣ  ζητούν οι θεσμοί, προχωρώντας  με καθυστέρηση στις αλλαγές διοικήσεων που ο κλαδος φοβόνταν τα πρώτα  χρόνια του μνημονίου. Εκτοτε και παρά τις τεκτονικές αλλαγές σε επιπεδο μετοχικό λόγω των ανακεφαλαιοποιήςεων το μάνατζμεντ παρέμεινε το ίδιο.Η ατζέντα της τότε τρόιας κ νυν θεσμών υλοποιείται τώρα και οδηγεί στην ουςία σε πλήρη έλεγχο της διαχείρισης των κόκκινων δανείων και άρα των assets των τραπεζών και του πλούτου της χώρας και σε επόμενο  στάδιο της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

    Ποιός και πόσο θα χρηματοδοτείται θα είναι θέματα που θα ελέγχονται από τα ξένα στελέχη διοικητικών συμβουλίων και βασικών επιτροπών ώστε ακόμη και αν δεν αλλάζει το top management θα βρίσκεται σε ασφυκτικό έλεγχο.

    Οπως αποκαλύπτεται,η πραξικοπηματική αλλαγή διοίκησης στο ΤΧΣ είχε δρομολογηθεί εδώ και μήνες τη στιγμή που το εγχώριο σύστημα είχε εφησυχάσει.

    Είναι ενδεικτικό ότι οι υποψήφιοι να στελεχώσουν το ΤΧΣ είναι ανατολικοευρωπαίοι, καθώς είναι δύσκολο να προσελκύσει η ελληνική αγορά στελέχη από τη δυτική Ευρώπη. Πιθανότερος ως επικεφαλής τουΤΧΣ είναι μάλιστα πολωνός!

    Η επιθετικότητα Paulson έναντι της διοίκησης Σάλλα που έχει το δύσκολο εργο να κρατήσει  το μεγαλύτερο όμιλο της χώρας εξυπηρετεί  τα σχέδια των θεσμων και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για το τραπεζικό σύστημα.

    Τα ζητήματα δεν είναι ίδια σε όλες τις τραπεζες αφου σε Πειραιώς και Εθνική το ΤΧΣ έχει τη δυνατότητα μεγαλύτερης παρέμβασης αλλά σε όλες τις τράπεζες επιβάλλονται  αυςτηρές κατευθυντήριες  γραμμές σε επίπεδο διοίκηση και αξιολόγης  του μάνατζμεντ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/thriler-savvatokiriako-gia-marinopoulo-ke-sklaveniti-epafes-ke-sizitisis-tis-ores-parontes-ke-trapezites/58079

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/dim-koutsolioutsos-imerisia-kerdi-216-ekat-evro-adinamos-krikos-i-trapezes/58029



    ΣΧΟΛΙΑ